Οι χρήστες του Twitter αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα τους τελευταίους μήνες. Από τότε που ο Elon Musk εξαγόρασε την εταιρεία, στο τέλος του περασμένου έτους, έχει φέρει πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα, προκαλώντας αντιδράσεις. Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήρθε και μια άλλη αλλαγή που δεν είχε θετική ανταπόκριση από τους χρήστες. Η εταιρεία αποφάσισε να περιορίσει τον αριθμό των tweets που μπορούν να βλέπουν οι χρήστες ανά ημέρα. Εκμεταλλευόμενη τη δυσαρέσκεια του κόσμου, η Meta κυκλοφορεί τώρα το Threads, μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο να ανταγωνιστεί το Twitter. Η νέα εφαρμογή θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα, έγινε διαθέσιμη στο App Store μια σελίδα που επιτρέπει στους χρήστες iPhone να προπαραγγείλουν το Threads. Η ίδια σελίδα επιβεβαιώνει ότι η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει στις 6-7 Ιουλίου (ανάλογα με τη χώρα που ζει ο χρήστης).

Δείτε επίσης: Meta: Θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές μέσω Facebook;

Η Meta εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό για τη δημιουργία της νέας εφαρμογής Threads. Το Μάιο είχαν κυκλοφορήσει κάποιες αναφορές που έκαναν λόγο για ένα νέο project με το όνομα “Barcelona“. Το Threads έχει αναπτυχθεί κάτω από την επωνυμία του Instagram και θέλει να γίνει άμεσος ανταγωνιστής του Twitter, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο.

Το Threads είναι το μέρος όπου οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα μέχρι αυτά που θα είναι trend αύριο. Ό,τι κι αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το ακολουθήσετε και να συνδεθείτε απευθείας με τους αγαπημένους σας δημιουργούς και άλλους που αγαπούν τα ίδια πράγματα — ή να δημιουργήσετε πιστούς δικούς σας ακόλουθους για να μοιραστείτε τις ιδέες, τις απόψεις και τη δημιουργικότητά σας με τον κόσμο“, λέει η περιγραφή της εφαρμογής.

Όπως είπαμε και παραπάνω, το Threads βασίζεται στο Instagram, αλλά είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή. Αναμένεται ότι όσοι έχουν λογαριασμό στο Instagram θα μπορούν να εγγραφούν στη νέα πλατφόρμα με μια μόνο κίνηση.

Δείτε επίσης: Η Meta λανσάρει νέα εργαλεία γονικού ελέγχου για το Instagram και το Messenger

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες. Δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Threads μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, η Meta σχεδίαζε να κυκλοφορήσει το Threads στα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, αποφάσισε να το κάνει πιο γρήγορα, για να προσελκύσει τους πολλούς χρήστες του Twitter που είναι αναστατωμένοι με την πλατφόρμα.

Το Twitter ανακοίνωσε νέα όρια για τους χρήστες

Το Σάββατο, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα έχουν όριο στον αριθμό των tweets που μπορούν να δουν ανά ημέρα. Αρχικά, είχε ειπωθεί ότι οι επαληθευμένοι λογαριασμοί θα είχαν όριο 6.000 tweets την ημέρα. Οι μη επαληθευμένοι θα είχαν όριο 600 και οι νέοι εγγεγραμμένοι λογαριασμοί 300.

Οι χρήστες άρχισαν να κάνουν αμέσως παράπονα σχετικά με αυτή την αλλαγή. Μετά από αυτό, ο Musk αύξησε τα όρια δύο φορές. Τώρα οι χρήστες που πληρώνουν για το Twitter Blue μπορούν να διαβάζουν 10.000 tweets καθημερινά, ενώ οι μη επαληθευμένοι χρήστες μπορούν να διαβάσουν 1.000 tweets. Οι νέοι λογαριασμοί μπορούν να διαβάσουν 500 tweets την ημέρα.

Δείτε επίσης: Meta: Το AI ανοιχτού κώδικα της χρησιμοποιείται για sex chatbots

Μένει να δούμε αν η Meta με το νέο Threads θα καταφέρει να “χτυπήσει” το Twitter. Αρκετές άλλες αντίστοιχες εφαρμογές έχουν δει μια σχετική άνοδο το τελευταίο διάστημα, όπως οι Mastodon και Bluesky. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν έχει βρει μαζική απήχηση. Η Meta, όμως, είναι διαφορετική περίπτωση. Η εταιρεία έχει αρκετή εμπειρία στη δημιουργία κοινωνικών δικτύων. Το Instagram έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, ενώ το Twitter έχει περίπου 450 εκατομμύρια. Εάν οι χρήστες του Instagram αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν και το Threads, τότε το Twitter μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί.

Πηγή: 9to5mac.com