Οι χρήστες του AMAZON έχουν λάβει προειδοποίηση για μια δωρεάν ταινία που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα. Πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς η προσφορά αυτή μπορεί να μην είναι αξιόπιστη.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα χρησιμοποιήσει μικρές επιχειρήσεις για να βοηθήσουν στην παράδοση πακέτων στις ΗΠΑ

Η ταινία τρόμου Evil Dead Rise κυκλοφόρησε στο τέλος του Απριλίου και έγινε επιτυχία. Φαίνεται όμως ότι οι απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν τη δημοτικότητά της για να αποσπάσουν χρήματα από τους ανθρώπους. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν δημοφιλή trends για να εξαπατήσουν ανθρώπους και να τους κλέψουν μέσω διαφημιστικών εκστρατειών, όπως συνέβη με τους οπαδούς του The Last of Us στην αρχή της χρονιάς.

Αυτήν τη φορά, οι απατεώνες χρησιμοποιούν έναν έξυπνο τρόπο για να προσελκύσουν αγοραστές στο Amazon και να τους οδηγήσουν σε μια παραπλανητική προσφορά.

«Οι απατεώνες χρησιμοποιούν μια νέα τεχνική με καταχωρίσεις Amazon για να ξεγελάσουν τους θαυμαστές του Evil Dead να κάνουν λήψεις που μπορεί να μην θέλουν και ακριβές πληρωμές για τις οποίες δεν ενδιαφέρονται», λέει με ο Christopher Boyd, αναλυτής πληροφοριών κακόβουλου λογισμικού στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Malwarebytes.

Αν αποφασίσετε να το προπαραγγείλετε από την Amazon… υπάρχει ένα podcast που ισχυρίζεται ότι προσφέρει μια δωρεάν έκδοση του Evil Dead Rise μέσω streaming.

Η πλήρης ταινία, σε μορφή podcast; Ξέρω ότι η Amazon διαθέτει αρκετά εντυπωσιακή τεχνολογία, αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμα σε αυτό το επίπεδο.

Το podcast αποτελείται από ένα ηχητικό αρχείο 24 δευτερολέπτων με απαλή ροκ μουσική, το οποίο ανήκει στους απατεώνες και το ανέβασαν για να δείξουν στην Amazon ότι πρόκειται για ένα πραγματικό podcast. Η πρόθεση φυσικά δεν είναι να σας κάνει να ακούσετε το podcast, αλλά να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που θα σας μεταφέρει στην πλήρη ταινία. Αλλά δεν πρέπει να κάνετε κλικ.

Δείτε ακόμα: Πώς να ρυθμίσετε το Amazon Echo Pop

«Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο σας ανακατευθύνει μέσω πολλών διευθύνσεων URL προτού καταλήξετε σε αυτό που φαίνεται ότι πρόκειται να σας προσφέρει μια ροή της ταινίας», εξηγεί ο Boyd, ο οποίος διαθέτει τις δεξιότητες και το λογισμικό στον κυβερνοχώρο για να περιηγείται σε ιστότοπους απάτης με μεγαλύτερη ασφάλεια από τον μέσο άνθρωπο.

Ο ιστότοπος που εμφανίζεται λέει “Evil Dead Rise για λήψη ή ροή” με ένα μήνυμα “Εγγραφή για παρακολούθηση: 0,00 $” από κάτω.

Ο Boyd λέει ότι αυτή είναι μια κλασική περίπτωση προσφοράς που είναι “πολύ καλή για να είναι αληθινή“.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ασάφεια και σύγχυση και κάνουν διαφημιστική εκστρατεία για μια προσφορά, ώστε να εξαπατήσουν τα θύματα και να τους αποσπάσουν σημαντικά χρηματτικά ποσά. Αν οι αγοραστές κάνουν κλικ στο κουμπί δωρεάν συνδρομής, θα μεταφερθούν σε μια γενική σελίδα εγγραφής, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς πληρώνουν οι χρήστες.

Συχνά μπορεί να είναι μια δόλια πρακτική να παραπλανήσουν τους αθώους χρήστες του διαδικτύου ώστε να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές τους, με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικές λεπτομέρειες ή χρήματα.

Δείτε επίσης: Amazon: Πρόστιμο $30 εκατ. λόγω Ring και Alexa

Με αυτή την απάτη, ο Boyd φαίνεται πως πιστεύει πως οι αθώοι αγοραστές θα πληγούν από τις κρυφές χρεώσεις που θα επιβαρυνθούν με χρηματικά ποσά, που θα είναι δύσκολο να ακυρωθούν.