Η τακτική ενημέρωση των λογισμικών και των συστημάτων μας είναι σημαντική, τόσο για να λαμβάνουμε νέες δυνατότητες όσο και για λόγους ασφάλειας. Γι’ αυτό το λόγο, οι προγραμματιστές προσπαθούν να παρέχουν ενημερώσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Ωστόσο, ορισμένες φορές, είναι αναγκασμένοι να σταματούν την υποστήριξη κάποιων συσκευών. Για παράδειγμα, η Mozilla ανακοίνωσε τώρα ότι το πρόγραμμα περιήγησης Firefox δεν θα υποστηρίζει ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του macOS, συμπεριλαμβανομένου του macOS Mojave.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Firefox Password Manager;

Η εταιρεία αναφέρει στον ιστότοπό της ότι η έκδοση Firefox 115 που κυκλοφόρησε τώρα, είναι η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης που περιλαμβάνει υποστήριξη για τα macOS Sierra 10.12, macOS High Sierra 10.13 και macOS Mojave 10.14. Από την επόμενη έκδοση, Firefox 116, το πρόγραμμα περιήγησης θα απαιτεί Mac που τρέχει macOS Catalina 10.15 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Επιπλέον, ο Firefox 115 θα είναι η τελευταία έκδοση που υποστηρίζει Windows 7 και Windows 8. Από την επόμενη ενημέρωση, η εφαρμογή θα απαιτεί υπολογιστή με Windows 10 ή νεότερη έκδοση.

Δείτε επίσης: Η Apple μπορεί να σχεδιάζει μια νέα, πιο ανεξάρτητη οθόνη Mac

Οι χρήστες που έχουν Mac ή Windows υπολογιστή με τις παλιότερες εκδόσεις λειτουργικού συστήματος, δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις με νέες δυνατότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχει πια συμβατότητα με ορισμένους ιστότοπους που υιοθετούν νέες τεχνολογίες

ιστού. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες για ένα χρονικό διάστημα.
Mozilla Firefox: Τέλος υποστήριξης για ορισμένες εκδόσεις macOS

Σύμφωνα με τη Mozilla, οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει τον Firefox στα συστήματα που αναφέρονται παραπάνω, θα μετεγκατασταθούν στην έκδοση ESR 115 του προγράμματος περιήγησης, το οποίο θα συνεχίσει να λαμβάνει “σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας“. Ωστόσο, η καλύτερη επιλογή είναι να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας.

Δείτε επίσης: Πώς να καθαρίσετε ένα πληκτρολόγιο MacBook

Η Mozilla εξήγησε ότι η διατήρηση του προγράμματος περιήγησης για απαρχαιωμένα λειτουργικά συστήματα είναι δαπανηρή για την εταιρεία και μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τους χρήστες. Το Firefox ESR 115 θα συνεχίσει να λαμβάνει σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ο Firefox είναι ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης που διαθέτει πολλές δυνατότητες που κάνουν την περιήγηση στον Ιστό μια ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox, μπορεί σύντομα να χρειαστεί να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας (macOS και Windows)!

Πηγή: 9to5mac.com