To TikTok ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίζει Passkeys, γεγονός που θα καθιστά πιο εύκολη και ασφαλή την πρόσβαση των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας βίντεο. Η Apple ενσωμάτωσε τη χρήση Passkeys στο iOS με την κυκλοφορία του iOS 14 και είναι διαθέσιμη και στο iPadOS 14.1 και στο macOS Ventura.

Δείτε επίσης: Tumblr: Δημιουργεί feed εμπνευσμένο από το TikTok

Τα Passkeys είναι ένα βιομηχανικό πρότυπο που αναπτύχθηκε από τη FIDO Alliance και την Κοινοπραξία του Παγκόσμιου Ιστού. Εξαιτίας αυτού, το Passkey του TikTok θα λειτουργεί σε συσκευές Apple, καθώς και σε άλλες συσκευές που υποστηρίζουν αυτό το πρότυπο.

Το TikTok ενώνεται με εκατοντάδες παγκόσμιους ηγέτες τεχνολογίας στη Συμμαχία FIDO που έχουν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν την αποστολή του οργανισμού να μειώσει την εξάρτηση του κόσμου από τους κωδικούς πρόσβασης. Ως μέλη της συμμαχίας, συμβάλλουμε σε αυτήν την αποστολή επηρεάζοντας την ανάπτυξη των προδιαγραφών FIDO, καθιερώνοντας βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη του ελέγχου ταυτότητας FIDO και προωθώντας την παγκόσμια συνειδητοποίηση της Συμμαχίας και της αποστολής της.

Τα κλειδιά πρόσβασης είναι πιο ασφαλή και εύχρηστα από τους κωδικούς πρόσβασης. Ο λόγος είναι ότι επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται σε εφαρμογές και ιστότοπους μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, σάρωσης προσώπου ή PIN κλειδώματος οθόνης, με τον ίδιο τρόπο που ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους.

Δείτε ακόμα: Shazam App: Μπορεί να αναγνωρίζει τραγούδια σε TikTok, Instagram και YouTube

Η χρήση κωδικών πρόσβασης σε εφαρμογές, όπως το TikTok, δεν επιτρέπει την πρόσβαση ή επεξεργασία οποιουδήποτε βιομετρικού δεδομένου χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας στις συσκευές iOS. Τα βιομετρικά δεδομένα

που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας παραμένουν στις συσκευές των χρηστών. Τα Passkeys είναι ανθεκτικά σε κυβερνοεπιθέσεις όπως το phishing, προσφέροντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε σχέση με τους κωδικούς που λαμβάνονται με SMS μίας χρήσης.

Για λόγους ασφαλείας, τα κλειδιά πρόσβασης που χρησιμοποιούνται σε συσκευές iOS και Mac συγχρονίζονται μέσω του iCloud Keychain και επαληθεύονται με τη χρήση του Face ID ή του Touch ID. Αυτό το χαρακτηριστικό θα σας προστατεύσει αν χάσετε τις συσκευές σας και θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε εύκολα τα δεδομένα σας από τη μια συσκευή στην άλλη. Για να χρησιμοποιήσετε το Apple ID σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Δείτε επίσης: TikTok: Δίνει στους γονείς περισσότερο έλεγχο σχετικά με τα βίντεο που βλέπουν οι έφηβοι

Το TikTok ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να εισάγει κωδικούς πρόσβασης για τους χρήστες iOS στην Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική από αυτόν τον μήνα και στο μέλλον θα επεκταθεί σε άλλες γεωγραφικές περιοχές και λειτουργικά συστήματα. Οι χρήστες του TikTok μπορούν να ενεργοποιήσουν την επιλογή σύνδεσης μεταβαίνοντας στο Προφίλ τους στο κάτω μέρος της εφαρμογής και στη συνέχεια επιλέγοντας τις “Ρυθμίσεις και απόρρητο” από το Μενού. Για να μεταβείτε στην οθόνη ρυθμίσεων, πηγαίνετε στην καρτέλα “Λογαριασμός” και εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης iCloud.