Η Ford ανακάλεσε περίπου 19.000 Mustang. Υπάρχει μια ανάκληση για τα οχήματα που κατασκευάστηκαν από το 2014 έως το 2017 λόγω ενός πιθανού επικίνδυνου θέματος.

Δείτε επίσης: Ford: Το νέο Mustang για πρώτη φορά στο Mach-E Rally

Μια ειδοποίηση ανάκλησης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και Τεχνών αναφέρει ότι υπάρχει πιθανή βλάβη στην πλεξούδα καλωδίωσης που βρίσκεται στο καπό του πορτμπαγκάζ. Το κατασκευαστικό ελάττωμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία της κάμερας οπισθοπορείας, να επηρεάσει τη σύνδεση με το δορυφόρο για τη ραδιοφωνική λήψη και να διακόψει τη λειτουργία του αυτόματου ανοίγματος του πορτμπαγκάζ. Αν η κάμερα οπισθοπορείας δεν εμφανίζει συνεχείς εικόνες, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος με σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο πεζών.

Η Ford θα στείλει γραπτή επιστολή στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που επηρεάζονται και θα τους ζητήσει να κλείσουν ραντεβού με την τοπική αντιπροσωπεία της για έλεγχο και δωρεάν επισκευή. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με την τοπική αντιπροσωπεία της Ford ή το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στον αριθμό 133 673. Οι Αυστραλοί οδηγοί αγαπούν το Ford Mustang, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές αθλητικό αυτοκίνητο στη χώρα με σημαντική διαφορά στις πωλήσεις.

Δείτε ακόμα: Έρχεται η νέα Ford Mustang GT4 2024

Αυτό το όχημα είναι ένα από τα λίγα που χρησιμοποιούν έναν V8 βενζινοκινητήρα που μεταφέρει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Αυτή η τεχνολογία

έχει χρησιμοποιηθεί σε οχήματα όπως τα αγαπημένα Holden Commodore και Ford Falcon της Αυστραλίας.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίσης ανάκληση για το ανθεκτικό G-Wagen. Μόνο τα 117 G300 που κατασκευάστηκαν από το 2013 έως το 2018 έχουν ένα κατασκευαστικό πρόβλημα. Αυτό επηρεάζει την παροχή λαδιού στο ρουλεμάν του άξονα μετάδοσης του πίσω άξονα και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς η παροχή λαδιού δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές.

Αν η παροχή λαδιού περιοριστεί, το ρουλεμάν μπορεί να υπερθερμανθεί και να κολλήσει, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος κατά την οδήγηση καθώς και σε διαρροή λαδιού από τον πίσω άξονα.

Δείτε επίσης: Ford Mustang 2024: Έκανε το ντεμπούτο του στο Detroit

Η μείωση της ισχύος κατά την οδήγηση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό ατύχημα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου για τον οδηγό, τους επιβάτες και άλλους χρήστες του δρόμου. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να επικοινωνήσουν με την τοπική αντιπροσωπεία τους για να οργανώσουν μια δωρεάν επιθεώρηση και επισκευή.