Το Netflix είχε πολλές πληροφορίες να μοιραστεί με τους επενδυτές αυτή την εβδομάδα. Έχουμε ήδη αναφέρει ότι η υπηρεσία streaming αποφάσισε να καταργήσει το πρόγραμμα Basic στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αποκάλυψε το Netflix στην πρόσφατη επιστολή του προς τους μετόχους.

Δείτε επίσης: Netflix Basic: Καταργήθηκε σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες πολιτείες

Αφού απαγόρευσε την κοινή χρήση λογαριασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο, το Netflix αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα τα σχέδιά του να επεκτείνει την απαγόρευση σε περισσότερες από 100 χώρες. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ ήταν απλώς ένα πεδίο δοκιμών για τη νέα στρατηγική της εταιρείας, η οποία αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματική.

Δείτε επίσης: Netflix: Ραγδαία αύξηση συνδρομητών λόγω κατάργησης του δωρεάν password sharing

Ακόμα και με την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, το Netflix πρόσθεσε περίπου 6 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2023, γεγονός που δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για να τους επιτραπεί η κοινή χρήση των λογαριασμών τους παρά να διακόψουν τις συνδρομές

τους λόγω των αλλαγών.

Το Netflix έλαβε την απόφαση να περιορίσει την κοινή χρήση λογαριασμών στις υπόλοιπες χώρες όπου είναι ακόμη δυνατή. Οι πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσθέσουν ένα επιπλέον μέλος στο λογαριασμό τους έναντι συγκεκριμένης μηνιαίας χρέωσης. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες δεν θα δοθεί αυτή η δυνατότητα, επειδή το Netflix θεωρεί ότι έχει ήδη μειώσει πολύ την τιμή της μηνιαίας συνδρομής.

Αν δεν δείτε την επιλογή να προσθέσετε ένα επιπλέον μέλος στο λογαριασμό σας στο Netflix τις επόμενες ημέρες, αυτό σημαίνει ότι ζείτε σε μία από τις χώρες που δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία.

Πηγή πληροφοριών: phonearena.com