Το Google Photos έχει εισαγάγει πολλές νέες δυνατότητες από τον περασμένο χρόνο. Αυτές περιλαμβάνουν ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας, εφέ βίντεο και εργαλεία που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους Memories. Τώρα, το Google Photos λαμβάνει κάποιες extra βελτιώσεις στο web, αφού λαμβάνει μια νέα ενημέρωση που φέρνει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την επεξεργασία φωτογραφιών.

Η αλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το 9to5Google. Με βάση τις νέες αλλαγές, όταν ανοίγετε μια φωτογραφία, η Google θα δοκιμάσει το νέο της πρόγραμμα επεξεργασίας. Το νέο μενού επεξεργασίας περιλαμβάνει μια ανανεωμένη εμφάνιση, με μια νέα καρτέλα Suggestions που θα παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να αλλάξετε τα χρώματα της φωτογραφίας σας με τέσσερις προκαθορισμένες επιλογές. Προς το παρόν, τρεις από τις επιλογές, Enhance, Warn και Cool είναι διαθέσιμες σε όλους, με την επιλογή Dynamic να είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Google One.

Δείτε επίσης: Google Photos: Προσθέτει κομψά video effects στη σουίτα επεξεργασίας

Επιπλέον, η καρτέλα Aspect Ratio θα προσφέρει πλέον στους χρήστες προκαθορισμένες αναλογίες, διευκολύνοντας την περικοπή εικόνων για διαφορετικές πλατφόρμες. Αντί να μεταβείτε σε ένα εργαλείο περικοπής πλήρους οθόνης, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα: Free, Original, Square, 16:9 (9:16), 5:4 (4:5), 4:3 (3:4), and 3:2 (2:3). Η επόμενη καρτέλα θα εμφανίζει πιο λεπτομερείς αλλαγές που μπορούν να γίνουν στην εικόνα, όπως στοιχεία ελέγχου για φωτεινότητα

, αντίθεση, επισημάνσεις, saturation και πολλά άλλα. Και η τελευταία καρτέλα διαθέτει διαφορετικά color profiles, διευκολύνοντας την εφαρμογή μιας συγκεκριμένης εμφάνισης σε μια φωτογραφία.

Δείτε επίσης: Είναι το Google Photos μία ασφαλής επιλογή cloud αποθήκευσης;

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις νέες δυνατότητες, μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Google Photos χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης σε υπολογιστή Windows ή Mac. Αφού εισέλθετε στο site, επιλέξτε μια φωτογραφία. Λογικά, θα εμφανιστεί ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο που θα υποδεικνύει πού βρίσκονται τα νέα εργαλεία. Αμέσως μετά θα μπορείτε να τα δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Google Photos για iOS ή Android περιλαμβάνει ήδη αυτές τις λειτουργίες εδώ και αρκετό καιρό. Οπότε αν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε την κινητή συσκευή σας, θα είστε ήδη εξοικειωμένοι.

Δείτε επίσης: Πώς θα μεταφέρετε εικόνες και βίντεο από το Facebook στο Google Photos

Είναι γεγονός ότι ζούμε στην εποχή της εικόνας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές (δωρεάν και μη) που επιτρέπουν την επεξεργασία φωτογραφιών. Η Google το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί να βελτιώσει τη δική της εφαρμογή αποθήκευσης και κοινής χρήσης φωτογραφιών, φέρνοντας νέες δυνατότητες επεξεργασίας. Σίγουρα, πολλοί χρήστες θα το θεωρήσουν μια καλή κίνηση.

Πηγή: www.xda-developers.com