Η Atari συνεργάζεται με την Plaion για μια νέα ρετρό οικιακή κονσόλα, αφού τελικά πήρε μια απόφαση για την τελευταία της. Το Atari 2600+ αποτίει φόρο τιμής στο αρχικό Atari 2600, το οποίο ενθουσίασε τα παιδιά της εποχής της ντίσκο από το 1977, αν και αυτή η επανέκδοση βασίζεται στο μοντέλο με τους τέσσερις διακόπτες του 1980. Παίζει τόσο παιχνίδια Atari 2600 όσο και 7800. Ωστόσο, οι περισσότεροι αγοραστές θα θελήσουν να εντοπίσουν φυσικές κασέτες, καθώς το ρετρό σύστημα, το οποίο τις απαιτεί για να παίξει, συνοδεύεται μόνο από μια συλλογή 10 τίτλων, από την οποία λείπουν τα κορυφαία του συστήματος, όπως τα Pac-Man, Frogger, Space Invaders και Pitfall!

Δείτε επίσης: Atari: Αναβιώνει το παιχνίδι Akka Arrh – Ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του 1982

Η κονσόλα αναβίωσης έχει “αναδημιουργηθεί με αγάπη στις ίδιες προδιαγραφές με το πρωτότυπο”, αν και έχει μόνο το 80% του μεγέθους. Τα “συν” χαρακτηριστικά της κονσόλας έρχονται με τη μορφή εξόδου HDMI και υποστήριξης ευρείας οθόνης. Η εταιρεία λέει ότι το σύστημα διαθέτει μια διευρυμένη υποδοχή κασετών για να μειωθεί το κόλλημα των κασετών. Το λογότυπο της Atari ανάβει επίσης όταν ενεργοποιείται.

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο remake του κλασικού joystick Atari CX40, το CX40+. Αν και υποστηρίζει δύο παίκτες, περιλαμβάνεται μόνο ένα χειριστήριο. (Μπορείτε να παραγγείλετε ένα επιπλέον για 25 δολάρια.) Η εταιρεία λέει ότι είναι στα σκαριά και ένα remake του CX-30 Paddle Controller.

Τα δωρεάν παιχνίδια του συστήματος περιλαμβάνονται σε μια κασέτα “10 παιχνίδια σε 1”, όπως Adventure, Combat, Dodge ‘Em, Haunted House, Maze Craze, Missile Command, RealSports Volleyball, Surround, Video Pinball και Yars’ Revenge. Η Atari δημοσίευσε έναν πλήρη κατάλογο συμβατών κασετών. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορεί να θέλουν να σκεφτούν ότι το κυνήγι φυσικών παιχνιδιών (και ενδεχομένως να πληρώσουν ένα premium για κάποια) θα είναι μέρος του ταξιδιού.

Πρόταση: Η συλλογή Atari 50: The Anniversary Celebration θα είναι εντυπωσιακή

Αν η όλη υπόθεση ακούγεται οικεία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κατασκευαστής κλασικών βιντεοπαιχνιδιών κυκλοφόρησε το Atari VCS που είχε καθυστερήσει πολύ πριν από μόλις δύο χρόνια. Αλλά το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το μοντέλο αυτό φάνηκε να πέφτει στο κενό μετά τον αρχικό ενθουσιασμό και η εταιρεία διέκοψε τη ρετρό κονσόλα για να αναδιοργανώσει την επιχείρησή της στον τομέα του υλικού, ενώ παράλληλα έβλεπε “μια νέα εμπορική στρατηγική”. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι βλέπουμε τους καρπούς αυτής της στρατηγικής σήμερα, καθώς συνεργάζεται με την Plaion.

Το Atari 2600+ θα κυκλοφορήσει “παγκοσμίως” στις 17 Νοεμβρίου με τιμή 130 δολάρια. (Ένα προαιρετικό δεύτερο joystick προσθέτει άλλα 25 δολάρια σε αυτό.) Από σήμερα, το τελευταίο μίνι-retro σύστημα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στην ιστοσελίδα της Atari.

Διαβάστε επίσης: Άνδρας χρησιμοποιεί Atari ST μέχρι σήμερα από το 1985

πηγή πληροφοριών:engadget.com