Το WhatsApp ανακοίνωσε, ότι σήμερα λάνσαρε μια νέα εφαρμογή για Mac. Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε group calling, με βιντεοκλήσεις έως και οκτώ άτομα και φωνητικές κλήσεις έως 32 άτομα.

Ο Mark Zuckerberg δημοσίευσε σχετικά με την κυκλοφορία της εφαρμογής στον λογαριασμό του στο Facebook. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από τον επίσημο ιστότοπο του WhatsApp. Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι ο macOS client θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο Apple App Store.

Δείτε ακόμα: ElevenLabs: Η voice generating πλατφόρμα βγαίνει από τη beta έκδοση

«Η εφαρμογή επανασχεδιάστηκε, για να είναι οικεία στους χρήστες Mac, βοηθώντας τους να επιτυγχάνουν περισσότερα από αυτό που αναζητούν και γρηγορότερα όταν χρησιμοποιούν το WhatsApp σε μεγάλη οθόνη. Το Meta-owned app ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο blog του, ότι «πλέον μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία με την εύκολη μέθοδο “dragging and dropping” σε μια συνομιλία και να βλέπετε περισσότερα από το chat history σας».

Για κάποιο διάστημα η εφαρμογή WhatsApp δοκιμάζει την ενσωματωμένη εφαρμογή για Mac. Στις αρχές του έτους, η εταιρεία κυκλοφόρησε την εφαρμογή σε δημόσια έκδοση beta, επιτρέποντας στους χρήστες που χρησιμοποιούν συστήματα με Apple Silicon

και macOS 11 Big Sur ή νεότερη έκδοση, να τη δοκιμάσουν.

Δείτε ακόμα: Google και Meta τείνουν να πληρώνουν καλύτερα τους software μηχανικούς τους

Τον Μάρτιο, η WhatsApp ανακοίνωσε έναν νέο Windows client με παρόμοιες δυνατότητες group calling.

Η WhatsApp κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τις εφαρμογές της για επιτραπέζιους υπολογιστές το 2016, αλλά με την αλλαγή της αρχιτεκτονικής των υπολογιστών, έκανε “remake” στους πελάτες της. Το 2021, το WhatsApp ξεκίνησε τα πειράματα με τη σύνδεση πολλαπλών συσκευών σε έναν λογαριασμό, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις συσκευές, ακόμη και αν το τηλέφωνό τους δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Πηγή: techcrunch.com