Η Google ήταν απασχολημένη κάνοντας ένα σωρό ανακοινώσεις για τις εφαρμογές παραγωγικότητας που βασίζονται στο cloud αυτή την εβδομάδα, με επίκεντρο κυρίως την ενσωμάτωση του Duet AI. Υπάρχουν και άλλες χρήσιμες ενημερώσεις σε αρκετές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της Google Chat.

Δείτε επίσης: Βελτιώστε τη γραφή σας στο Google Docs με το Proofread

Μια λειτουργία είναι τώρα διαθέσιμη σε beta έκδοση σε διάφορα πακέτα Workspace (με πλήρη διαθεσιμότητα στο χάρτη πορείας για τις αρχές του επόμενου έτους) που επιτρέπει τη συνεργασία μηνυμάτων μεταξύ του Chat και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Slack και Microsoft Teams. Η Google, η οποία συνεργάστηκε με μια εταιρεία που ονομάζεται Mio για να κάνει αυτή τη λειτουργία να δουλέψει, υποδηλώνει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για οργανισμούς που χρησιμοποιούν μια ποικιλία εφαρμογών επικοινωνίας.

Πρόταση: DeepMind & Google Cloud: Συνεργάζονται για το watermarking εικόνων από το AI

“Γνωρίζουμε ότι η επικοινωνία και η συνεργασία γίνεται μέσω πολλαπλών καναλιών και εργαλείων”, έγραψε η Google σε μια ανάρτηση ανακοίνωσης. “Αυτό μπορεί να προκαλέσει χαμένα μηνύματα, κενά επικοινωνίας και μια απογοητευτική εμπειρία παρακολούθησης πολλαπλών εργαλείων συνομιλίας”. Σημειώνει ότι οι οργανισμοί χρειάζονται άδειες χρήσης της Mio για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία. Σύμφωνα με το GIF που μοιράστηκε η Google, φαίνεται ότι αν επεξεργαστείτε ένα μήνυμα σε μία από τις συνδεδεμένες εφαρμογές, η αλλαγή θα αναπαραχθεί και στις άλλες.

Εν τω μεταξύ, το 9to5 Google αναφέρει ότι το Chat θα αποκτήσει υποστήριξη για φωνητικά μηνύματα. Αυτά θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να “γλιτώνουν την πληκτρολόγηση και θα επιτρέπουν στους παραλήπτες να ακούν τον τόνο και το πλαίσιο του μηνύματος”, σύμφωνα με τη Google. Η λειτουργία θα πρέπει να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2024, αλλά δεν είναι σαφές αν θα είναι διαθέσιμη σε ομαδικές συνομιλίες και DMs ένας προς έναν. Είναι επίσης αβέβαιο αν θα υπάρχει υποστήριξη απομαγνητοφώνησης από την αρχή.

Διαβάστε επίσης: Η Google καταργεί το Pixel Pass λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορία του Pixel 8

πηγή πληροφοριών:engadget.com