Η νέα βελτιωμένη εμπειρία Apple Maps, που φέρνει περισσότερες λεπτομέρειες, καλύτερη πλοήγηση και Look Around, κυκλοφόρησε τώρα στη Δανία και την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον διαθέσιμη σε 35 χώρες.

Το Apple Maps είναι μια υπηρεσία πλοήγησης που παρέχεται από την Apple Inc. στους χρήστες των συσκευών iOS της. Χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS για να παρέχει οδηγίες σε πραγματικό χρόνο, είτε για πεζοπορία, είτε για οδήγηση, είτε για χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς. Στοχεύει στην παροχή ενός πιο ολοκληρωμένου και ακριβούς μέσου πλοήγησης, ενισχυμένου από τα συνεχώς εξελισσόμενα δεδομένα και την τεχνολογία της Apple.

Ο ειδικός του Apple Maps, Justin O’Beirne, σημειώνει ότι αυτή είναι η 20η επέκταση των νέων δεδομένων χαρτογράφησης, τα οποία η εταιρεία κατασκεύασε από την αρχή…

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα ενημέρωση μέσω ενός δελτίου τύπου:

Τώρα είναι πιο εύκολο και διασκεδαστικό να χαρτογραφείτε ταξίδια και εκδρομές, χάρη στην πιο ακριβή πλοήγηση, λεπτομερείς οδηγίες για ποδήλατα, λεπτομερείς όψεις δρόμων, κτιρίων, πάρκων και αεροδρομίων, καθώς και τρισδιάστατα αξιοθέατα […]“.

Δείτε επίσης: AirTag: Ομαδική αγωγή κατά της Apple από δεκάδες θύματα παρακολούθησης

Ο Eddy Cue, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Υπηρεσιών της Apple, δήλωσε: “Η εφαρμογή Χάρτες έχει ξαναδημιουργηθεί από την αρχή με καλύτερη πλοήγηση, περισσότερες λεπτομέρειες, πιο ακριβείς πληροφορίες τοποθεσίας και εξαιρετικές δυνατότητες που μόνο η Apple μπορεί να προσφέρει, όπως Look Around, γλωσσικές οδηγίες και πολλά άλλα. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ για τους χρήστες να βρουν τα αγαπημένα τους μέρη και να πάνε από το Α στο Β“.

Μία από τις βασικές βελτιώσεις που φέρνει η νέα ενημέρωση του Apple Maps είναι οι πιο απλές και καθημερινές οδηγίες. Η εφαρμογή πλέον δεν δίνει οδηγίες τύπου “Σε 300 μέτρα, στρίψτε αριστερά“. Αντίθετα, χρησιμοποιεί ορόσημα και άλλα στοιχεία

του δρόμου, που γίνονται πιο κατανοητά από τον χρήστη (π.χ. “Στρίψτε αριστερά στα επόμενα φανάρια”).

Δείτε επίσης: Apple: Θα κυκλοφορήσει MacBook με M3 chip τον επόμενο χρόνο;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, έχει βελτιωθεί και η δυνατότητα πλοήγησης για ποδηλάτες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ειδικά για τους χρήστες στη Δανία, όπου η ποδηλασία είναι μια πολύ δημοφιλής μορφή μεταφοράς. Οι χρήστες στη Δανία λαμβάνουν πλέον λεπτομερείς οδηγίες για διαδρομές με ποδήλατο, και ενημερώνονται για ποδηλατοδρόμους και δρόμους φιλικούς προς τα ποδήλατα.

Με τις οδηγίες ποδηλάτου στο Apple Maps, οι χρήστες μπορούν να δουν μια προεπισκόπηση της διαδρομής, καθώς και αν η διαδρομή περιλαμβάνει δρόμους με πολλή κίνηση. Μπορούν επίσης να δουν πληροφορίες σχετικά με δημόσιες τουαλέτες ή συνεργεία ποδηλάτων κατά μήκος της διαδρομής και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί νέο Firmware για τα AirPods Pro 2

Οι πεζοί λαμβάνουν καθοδήγηση AR

Μια σημαντική δυνατότητα του Apple Maps είναι η AR καθοδήγηση πεζών που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν εύκολα το δρόμο τους σε άγνωστες περιοχές. Οι χρήστες απλώς κρατούν ψηλά το iPhone τους για να σαρώσουν τα γύρω κτίρια και η εφαρμογή παρέχει εύκολες οδηγίες που εμφανίζονται με εικόνες πραγματικού κόσμου.

Με την τελευταία ενημέρωση του Apple Maps, οι χρήστες στη Δανία και την Ελλάδα μπορούν τώρα να βιώσουν μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης και πλοήγησης.

Πηγή: 9to5mac.com