O περιηγητής Safari αποτελεί μονόδρομο για τους χρήστες των λογισμικών iOS και MacOS που διαθέτουν συσκευές της Apple (iPhone, iPad, iMac, iPod) και αυτό γιατί εκδίδεται ως το προεπιλεγμένο συνοδευτικό λογισμικό στο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Δείτε επίσης: Safari: Γίνεται ξανά ο δεύτερος πιο δημοφιλής desktop browser

Οι επεκτάσεις εμπλουτίζουν του περιηγητές μας για δεκαετίες διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας. Δίνοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο, τείνουν να αυξάνουν την παραγωγικότητα και να εντείνουν τα επίπεδα της ασφαλούς περιήγησης. Ο Safari προσδίδει μια τεράστια γκάμα από επεκτάσεις στην διάθεση σας. Τόσες πολλές που ίσως σας πιάσει πονοκέφαλος. Για αυτό και διακρίνουμε τις καλύτερες από αυτές και τις χωρίζουμε σε κατηγορίες.

Δείτε επίσης: Fake ChatGPT Chrome επέκταση παραβιάζει Facebook accounts

PiPifier – Picture-in-Picture λειτουργία για βίντεο

Το PiPifier είναι μια έμφυτη επέκταση του Safari η οποία σας επιτρέπει να προβάλλετε όλα τα βίντεο μορφής HTML5 στην λειτουργία PiP (Picture-in-Picture).

Με την λειτουργία PiP τα βίντεο (YouTube, Twitch, Netflix, κ.ο.κ.) αναπαράγονται σαν overlay πάνω από όλες τις εφαρμογές, τα προγράμματα και τις σελίδες σας. Η συμβατότητα της επέκτασης είναι άριστη με την μόνη υποχώρηση σε αρχεία μεγαλύτερης χωρητικότητας στα οποία ίσως πάρει τον χρόνο της.

Χρέωση: Δωρεάν

Συμβατότητα: Mac (MacOS 10.12 ή και νεότερες εκδόσεις)

Δείτε ακόμα: WhatsApp για iOS: Αποκτά τη λειτουργία PiP για βιντεοκλήσεις

StopTheMadness – Αμέτρητες δυνατότητες multifunctioning και προστασίας

Δείτε ακόμα: Dotless domains: Οι συντομότερες διευθύνσεις URL του Διαδικτύου

Η επέκταση StopTheMadness είναι πολλά ικανή και έχει να προφέρει μια ποικιλία από δυνατότητες όπως από το να αποφεύγει απόπειρες τον ιστοσελίδων να σας μπλοκάρουν λειτουργείες και shortcuts του κουμπιού έως και το να κάνει το Autofill των ονομάτων χρήστη, των κωδικών και των email για εσάς. Δίνει έμφαση και στην ασφαλή σας περιήγηση, καθώς αφαιρεί tags εντοπισμού όπως το utm_source από τα URLs.

Τέλος, δίνει στα συντομευμένα URL όπως bit.ly, tinyurl.com και φορτώνει το πλήρες αποτέλεσμα της αναζήτησης χωρίς να αποδεχτείτε τους όρους και τα cookies της ιστοσελίδας. Επιπρόσθετα, ανιχνεύει τα μεταμφιεσμένα Links και προστατεύει από το clickjacking στα Gmail, Facebook και άλλους ιστότοπους. Το StopTheMadness είναι η ασπίδα της περιήγησής σας.

Χρέωση: 7.99€ – 9.99€

Συμβατότητα: iPhone, iPod touch, και Mac (MacOS 10.12 ή και νεότερες εκδόσεις)

DuckDuckGo – Πραγματικού χρόνου ενημέρωση ασφαλείας και εντοπισμός παραβίασης ιδιωτικότητας

Σαν να μην έφταναν τα πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και μέτρα ασφαλείας του Safari, τι θα λέγατε να ανεβάσετε ακόμη ένα επίπεδο το πήχη με την επέκταση του DuckDuckGo;

Προσθέτοντας αυτήν την εντελώς δωρεάν επέκταση στο Safari, εξασφαλίζετε την θωράκιση της προστασίας σας ενώ περιηγείστε με μία καινοτόμα λειτουργία η οποία την αποκαλεί Privacy Grade. Η λειτουργία αυτή μπορεί και μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο διαγνώσεις και πληροφορίες των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε.

Χρέωση: Δωρεάν

Συμβατότητα: Mac (MacOS 11 ή και νεότερες εκδόσεις)

Δείτε επίσης: Gurman: Η Apple θα ανακοινώσει νέους Mac στο τέλος του μήνα

Grammarly – Η επέκταση του αιώνα

Λάθη στην ορθογραφία, στην γραμματική, στα σημεία στίξης, στους τόνους, στην δομή των προτάσεων και στην σαφήνεια τους ποτέ ξανά με την επέκταση του Grammarly. Όπου και αν πληκτρολογήσετε, αρθρογραφήσετε, ή κάνετε μία απλή αναζήτηση, το Grammarly θα σας ακολουθεί και σε πραγματικό χρόνο θα ελέγχει και θα κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις για εσάς.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όποιον έρχεται σε επαφή με πληκτρολόγιο.

Χρέωση: Δωρεάν

Συμβατότητα: Mac (MacOS 10.12 ή και νεότερες εκδόσεις)

1Password – Όλοι σας οι κωδικοί σε μία επέκταση

Η επέκταση 1Password όπως το φανερώνει και το όνομα έχει να κάνει με την διαχείριση των κωδικών σας. Ένας από τους πιο έμπιστους και παράλληλα φτηνούς

διαχειριστές της αγοράς σας έρχεται ως επέκταση για το Safari. Σας παρέχει πρόσβαση στους ήδη αποθηκευμένους κωδικούς σας και επίσης την δυνατότητα να προσθέτετε νέους στο “θησαυροφυλάκιο” σας ανά πάσα στιγμή.

Το 1Password με την τελευταία λέξη στην αποκρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας την 256-bit AES, μαζί με την αυθεντικότητα του AES-GCM-256 και του PBKDF2, είναι ότι ο χρήστης θα μπορούσε να έχει ζητήσει από έναν διαχειριστή κωδικών.

Χρέωση: 14 ημερών Δωρεάν demo, 2.99/μήνα

Συμβατότητα: Mac (MacOS 10.12.6 ή και νεότερες εκδόσεις)

Δείτε ακόμα: Κωδικοί πρόσβασης: Οι χρήστες συνεχίζουν να τους χρησιμοποιούν παρά τους κινδύνους

Keyword Search – Η αναζητήσεις σας, πιο απλές από ποτέ

Με την επέκταση του Keyword Search εγκατεστημένη στο Safari, συμβατή με όλες τις μηχανές αναζήτησης, αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να βρεθείτε στις αγαπημένες σας ιστοσελίδες. Απλά σετάρετε ένα αντίστοιχο γράμμα η λέξη για την ιστοσελίδα της επιλογής σας. Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας μόνο το γράμμα “s” ή την λέξη “news”  μπορείτε να ανακατευθυνθείτε επιτόπου στην ιστοσελίδα https://secnews.gr/

Χρέωση: Δωρεάν

Συμβατότητα: iPhone, iPad, iPod touch, και Mac (MacOS 11 ή και νεότερες εκδόσεις)

Δείτε επίσης: Top Μηχανές Αναζήτησης Εύρεσης Αποτελεσμάτων και Διασφάλισης Απορρήτου

Momentum – Οι δικιές σας πινελιές στο Safari

Το Momentum είναι η επέκταση που θα αφαιρέσει την μονοτονία από τον αγαπημένο σας περιηγητή. Ξεκινώντας από μία μεγάλη ποικιλία από φόντο, αντικαταστήστε το προεπιλεγμένο μονότονο φόντο, με ένα της επιλογής σας. Πέρα από αυτό, το Momentum, όντας και μια ολοκληρωμένη επέκταση εξατομίκευσης, έχει να σας προσφέρει:

  • Την δυνατότητα να θέσετε ένα καθημερινό στόχο/πρόθεση
  • Συντομεύσεις με προγνώσεις του καιρού
  • Ενθαρρυντικά μηνυματάκια/στιχάκια
  • Ενσωματωμένη λίστα to do
  • Χρονοδιάγραμμα

Χρέωση: Δωρεάν

Συμβατότητα: iPhone, iPad, iPod touch, και Mac (MacOS 10.12 ή και νεότερες εκδόσεις)

Bonus: Wayback Machine – H επέκταση μηχανή του χρόνου

Ίσως και η πιο ψυχαγωγική επέκταση της λίστας είναι το Wayback Machine. Επιτρέπει στους χρήστες της αναδρομηθούν πίσω στην ιστορία οποιαδήποτε ιστοσελίδας. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι πληκτρολογήσουν το URL της και την χρονική στιγμή της επιθυμίας τους και η μαγεία ξεκινάει. Εκπλήσσει το γεγονός ότι η επέκταση σας επιτρέπει να τραβήξετε στιγμιότυπα, να αρχειοθετήσετε και να κοινοποιήσετε τις σελίδες αυτές.

Χρέωση: Δωρεάν

Συμβατότητα: Mac (MacOS 10.14 ή και νεότερες εκδόσεις)

Αυτές ήταν μερικές από τις καλύτερες επεκτάσεις της χρονιάς του περιηγητή Safari.

Αξίζει να αναφέρουμε και μερικές κλασσικές όπως τις AdBlockerPro, Tweaks for Twitter (Χ) και Step Two.

Πηγή: 9to5mac.com