Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Proton, Proton Pass, κυκλοφορεί μια νέα χρήσιμη δυνατότητα που σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα passwords σας (sign-ins) με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση end-to-end (E2EE). Έτσι, αντί να μοιράζεστε έναν κωδικό πρόσβασης μέσω Gmail ή κειμένου, η Proton θα σας επιτρέπει πλέον να δίνετε σε φίλους, μέλη της οικογένειας ή συναδέλφους πρόσβαση σε υπηρεσίες steaming, τραπεζικούς λογαριασμούς και πολλά άλλα, με ασφάλεια.

Η Proton κυκλοφόρησε το Proton Pass το καλοκαίρι, επιτρέποντας στους πελάτες να αποθηκεύουν ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης, σημειώσεις, τραπεζικές κάρτες και ψευδώνυμα email χρησιμοποιώντας E2EE, για πλήρη προστασία από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Proton. Τώρα, όμως, η Proton επεκτείνει τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης ώστε να περιλαμβάνει ασφαλή κοινή χρήση. Έτσι, μπορείτε να μοιράζεστε με ασφάλεια αυτές τις πληροφορίες με άλλους. Όταν κοινοποιείτε έναν κωδικό πρόσβασης, τα δεδομένα σας περνούν μέσα από επίπεδα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλούς μεταφοράς, διασφαλίζοντας ότι μόνο ο παραλήπτης μπορεί να αποκωδικοποιήσει και να αναγνωρίσει τις πληροφορίες.

Δείτε επίσης: 1Password: Επηρεάστηκε από την παραβίαση της Okta

Μπορείτε να μοιραστείτε τους κωδικούς πρόσβασής, επιλέγοντας ένα vault ή δημιουργώντας ένα νέο στο Proton Pass. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Share” και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email του ατόμου με το οποίο θέλετε να μοιραστείτε τις πληροφορίες. Ο παραλήπτης θα λάβει μια πρόσκληση για πρόσβαση στο vault.

Η Proton θα του ζητήσει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό Proton Pass (εάν δεν έχει ήδη).

Φυσικά, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε ή να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε άλλους χρήστες. Επίσης, θα μπορείτε να ορίσετε αν οι άλλοι χρήστες μπορούν να δουν τα στοιχεία στο vault σας, να τα επεξεργαστούν ή να λειτουργήσουν ως διαχειριστές.

Δείτε επίσης: Το 1Password επεκτείνει την υποστήριξη Passkey στα mobile apps

Σε μια εποχή όπου η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια είναι βασικά ζητήματα, η Proton προσφέρει υψηλής ποιότητας λύσεις για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Δείτε επίσης: Disney+: Λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το password sharing

Η ασφαλής κοινή χρήση κωδικών είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες του Proton Pass. Εάν κάποιος χρησιμοποιεί δωρεάν πρόγραμμα, μπορεί να μοιραστεί τα vaults του με έως και δύο άτομα. Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα επί πληρωμή μπορούν να δημιουργήσουν έως και 20 vaults και να μοιραστούν το καθένα από αυτά με έως και εννέα άτομα.

Πηγή: www.theverge.com