Οι χρήστες Chromebook θα ευχαριστηθούν όταν μάθουν ότι πλέον υπάρχει επίσημη υποστήριξη για το Steam client.

Δείτε επίσης: Τα Chromebook υποστηρίζονται πλέον για 10 χρόνια

Αυτό περιλαμβάνεται στο νέο ChromeOS 119 που κυκλοφορεί για τα Chromebooks (και μπορεί να το έχετε ήδη λάβει).

Όπως αναφέρει το Android Central, το Steam τώρα βρίσκεται στον αναδιπλούμενο πίνακα εφαρμογών του ChromeOS 119 – αν και σημειώνεται ότι αυτό είναι το πρόγραμμα εγκατάστασης, κι όχι ο πλήρης client.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι Chromebook μπορούν να το ενεργοποιήσουν και να εγκαταστήσουν τo Steam αν το επιθυμούν, αλλά αν δεν ενδιαφέρονται, δεν είναι προεγκατεστημένο στη συσκευή.

Προηγουμένως, το Steam client υπήρχε στο ChromeOS, αλλά ήταν κρυμμένο πίσω από μια σημαία. Ωστόσο, η Google το έχει καταστήσει επίσημο με αυτήν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Με την παρουσία του πλέον στο συρτάρι εφαρμογών, έχει δηλωθεί επίσημα έτοιμο για δημόσια χρήση.

Το ChromeOS 119 παρουσιάζει επίσης μια νέα δυνατότητα στο Privacy Hub που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνο, καθώς και τη δυνατότητα αποθήκευσης (και αργότερα ανάκλησης) συγκεκριμένων ομάδων καρτελών στο πρόγραμμα περιήγησης, μεταξύ άλλων προσθηκών.

Η προσθήκη των παιχνιδιών του Steam στα Chromebooks πήρε πολύ καιρό. Η Google μίλησε για την υλοποίηση της πλατφόρμας της Valve για το ChromeOS από το 2020 και ελάχιστα ακούστηκαν γι’ αυτήν μέχρι τις αρχές αυτού του έτους. Η υποστήριξη του Steam ξεκίνησε να δοκιμάζεται τον Μάρτιο του 2023, οπότε προχώρησε σχετικά γρήγορα προς τη σταθερή έκδοση του ChromeOS.

Δείτε ακόμα: Apple: Σχεδιάζει MacBook χαμηλού κόστους για να ανταγωνιστεί τα Chromebook

Η προϋπόθεση είναι ότι θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε επιλεγμένα Chromebooks – συγκεκριμένα, σε μοντέλα που υποστηρίζουν το gaming, καθώς δε θα είναι όλοι οι φορητοί υπολογιστές

ικανοί για gaming, και φυσικά, τα φθηνά Chromebooks χαμηλής ισχύος θα απουσιάζουν από την ικανότητα να εκτελέσουν οποιαδήποτε σημαντική εργασία gaming.

Μιλώντας για προσιτά Chromebook, σίγουρα υπάρχουν πολλά μοντέλα φιλικά προς το πορτοφόλι σας με σημαντικές εκπτώσεις που μπορείτε να βρείτε στην τρέχουσα προσφορά της Black Friday.

Οι προηγούμενοι περιορισμοί των Chromebooks για το gaming ήταν αρκετοί. Αρχικά, τα Chromebooks δεν είχαν τη δυνατότητα να εκτελούν παιχνίδια που απαιτούν υψηλή γραφική απόδοση ή πολύπλοκα γραφικά. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι οι υπολογιστές χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό σύστημα Chrome OS, το οποίο δεν είχε την ίδια υποστήριξη για γραφικά με άλλα λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows ή το macOS.

Ένας άλλος περιορισμός ήταν η ανεπαρκής διαθεσιμότητα παιχνιδιών στο Chrome OS. Ενώ οι χρήστες μπορούσαν να παίξουν ορισμένα παιχνίδια μέσω του Google Play Store, η γκάμα των διαθέσιμων παιχνιδιών ήταν περιορισμένη σε σχέση με άλλες πλατφόρμες gaming.

Επιπλέον, τα Chromebooks συχνά δεν είχαν την απαιτούμενη υποδομή για να εκτελέσουν παιχνίδια που απαιτούν μεγάλη μνήμη ή επεξεργαστική ισχύ. Τα περισσότερα μοντέλα είχαν περιορισμένη μνήμη RAM και χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές με μικρότερη ισχύ σε σύγκριση με άλλες φορητές συσκευές.

Δείτε επίσης: Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Phone Hub σε Chromebook

Τέλος, η έλλειψη υποστήριξης για εξωτερικά περιφερειακά, όπως για παράδειγμα ποντίκια με πολλά κουμπιά, έκανε την εμπειρία gaming σε Chromebooks περιορισμένη σε σχέση με άλλες συσκευές.

Πηγή: techradar