Το ChatGPT, το πιο δημοφιλές AI chatbot που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2022 από την OpenAI, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας της Wikipedia με τις σελίδες με τις περισσότερες προβολές (στην αγγλική γλώσσα). Σύμφωνα με την ίδια την Wikipedia, καταγράφηκαν πάνω από 49 εκατομμύρια προβολές για το ChatGPT.

Το Wikimedia Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται τη Wikipedia, συνέταξε μια λίστα με τα άρθρα με τις περισσότερες προβολές μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 28 Νοεμβρίου 2023. Η αγγλική Wikipedia συγκέντρωσε συνολικά πάνω από 84 δισεκατομμύρια προβολές φέτος λόγω του ενδιαφέροντος των χρηστών για τα παγκόσμια γεγονότα, την τεχνολογία και την ποπ κουλτούρα.

Δείτε επίσης: Grok: Ο ανταγωνιστής του ChatGPT έρχεται στους χρήστες του X Premium+

Το ChatGPT κατέλαβε την πρώτη θέση με 49.490.406 προβολές συνολικά και το πρώτο εξάμηνο του έτους οι προβολές κυμαίνονταν μεταξύ 100.000 και 400.000 σχεδόν κάθε μέρα. Σε όλους τους γλωσσικούς ιστότοπους της Wikipedia, τα άρθρα ChatGPT είχαν πάνω από 79 εκατομμύρια προβολές σελίδων.

Το ChatGPT έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή καταναλωτών στην ιστορία του Διαδικτύου, φτάνοντας τους 100 εκατομμύρια χρήστες σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες κυκλοφορίας. Το chatbot τράβηξε αμέσως την προσοχή και σε αυτό οφείλεται και η αυξημένη αναζήτησή του στο διαδίκτυο και στη Wikipedia. Οι εκτεταμένες ικανότητές του (συγγραφή δοκιμίων, δημιουργία κώδικα, σύνθεση τραγουδιών και άλλα) το έκαναν αμέσως να ξεχωρίσει. Με το ChatGPT, η OpenAI έφερε την τεχνητή νοημοσύνη στο προσκήνιο. Το chatbot έχει σχεδιαστεί για να συμμετέχει σε διαδραστικές συνομιλίες με τους χρήστες, καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο για εφαρμογές

που βασίζονται σε συνομιλίες και εικονικούς βοηθούς. Μπορεί να κατανοήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και μπορεί να παρέχει κατατοπιστικές και συνεκτικές απαντήσεις. Το ChatGPT μπορεί επίσης να κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις για να κατανοήσει καλύτερα τα ερωτήματα των χρηστών και να παρέχει πιο ακριβείς απαντήσεις.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Φωνητική Λειτουργία Τώρα Δωρεάν

Αρκετές μεγάλες εταιρείες κυκλοφόρησαν τα δικά τους AI chatbots για να χτυπήσουν το ChatGPT. Για παράδειγμα, η Google κυκλοφόρησε το Bard, η Microsoft το Bing, ενώ πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε και ο Elon Musk το chatbot Grok.

Βέβαια, παρά τη δημοτικότητά του, το ChatGPT πυροδότησε συζητήσεις σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρωπότητα.

Wikipedia: Άλλες δημοφιλείς αναζητήσεις

Το “Deaths in 2023” ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές άρθρο της Wikipedia με 42.666.860 page views. Το Cricket World Cup 2023, το Indian Premier League και η ταινία Oppenheimer μπήκαν επίσης στην πρώτη πεντάδα.

Δείτε επίσης: ChatGPT Code Interpreter: Ο Δούρειος Ίππος των Hacker

Άλλα θέματα που μπήκαν στο top 25 ήταν η Taylor Swift, ο Matthew Perry, η ταινία Barbie, ο Elon Musk και ο Andrew Tate.

Πηγή: www.businessinsider.com