Η Valve έχει έντονη επιθυμία να παρακαλέσει τους χρήστες του Steam Deck να μην εισπνέουν τις αναθυμιάσεις που εκπέμπει η συσκευή.

Σε μια ανάρτηση στο Reddit στις 12 Δεκεμβρίου, ένας χρήστης του Steam Deck μοιράστηκε ότι έλαβε επίσημη απάντηση από την Υποστήριξη Steam για το αν είναι “ασφαλές να αναπνέει κανείς τις εκπομπές αναθυμιάσεων από τη συσκευή”. Τρεις μέρες αργότερα, η Υποστήριξη Steam έβαλε τέλος στη συζήτηση.

Διαβάστε επίσης: 9 παιχνίδια που πρέπει να παίξετε στο Steam Deck OLED

“Όπως συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, δεν συνιστάται να εισπνέετε τις αναθυμιάσεις που εκπέμπονται από τη συσκευή σας”, απάντησε η Υποστήριξη του Steam. “Αν και δεν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια όταν γίνεται κανονική χρήση, θα πρέπει να αποφεύγετε να εισπνέετε σε τακτική βάση τις αναθυμιάσεις της συσκευής. Κατανοούμε ότι μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά παρακαλούμε, μην υιοθετείτε αυτή τη συμπεριφορά για λόγους υγείας και ασφάλειας.

Όσον αφορά στην εντυπωσιακή βάση αυτής της απόφασης, δεν έχουμε βρει αναφορές που επιβεβαιώνουν ότι η εισπνοή του ζεστού αέρα που παράγεται από φορητές ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το να αυξήσετε την θερμοκρασία του Steam Deck σας είναι απόλυτα ασφαλές.

Αυτό που αρχικά ήταν μια ένοχη απόλαυση για ορισμένους ιδιοκτήτες του Steam Deck, γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα viral meme. Κατά τους μήνες που ακολούθησαν την κυκλοφορία της συσκευής, όλο και περισσότεροι παίκτες άρχισαν να απαιτούν εμπειρίες όσφρησης.

Δείτε περισσότερα: Qualcomm: Τα νέα chip της θέλουν να φέρουν την ισχύ του Steam Deck στο Android

Ένας χρήστης ισχυρίζεται ότι η νοσταλγία είναι ο λόγος που τους αρέσει τόσο πολύ το άρωμα. Εξηγεί ότι αυτή η ξεχωριστή μυρωδιά τους θυμίζει τα παιχνίδια που έπαιζαν στο παιδικό τους δωμάτιο. Αυτή η άποψη φαίνεται λογική, καθώς η όσφρηση συνδέεται στενά με την αμυγδαλή, μια περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα συναισθήματα.

Πηγή: ign.com