Η Google ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2024 μια νέα δυνατότητα για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα παρακολουθεί και θα εμφανίζει πραγματικού χρόνου πληροφορίες μπαταρίας στο Google Maps.

H Google ανακοίνωσε στην CES 2024 μια νέα λειτουργία του Android Auto για τους οδηγούς EV (ηλεκτρικών οχημάτων) που θα καταγράφει και θα εμφανίζει πραγματικά στοιχεία σχετικά με την μπαταρία τους στο Google Maps, νέες προσθήκες και δυνατότητες σε Google built-in και Android OS και πολλά ακόμα.

Δείτε επίσης: Τα πιο δημοφιλή μεταχειρισμένα ηλεκτρικά οχήματα του 2023

Η λειτουργία που είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρικά οχήματα με Android Auto, με μια δευτερεύουσα διεπαφή (Interface) που λειτουργεί στο τηλέφωνο του χρήστη και επικοινωνεί ασύρματα και προβάλλει χαρακτηριστικά όπως πλοήγηση, μέσα και μηνύματα από το Android-based smartphone στην οθόνη του οχήματος. Εδώ, το Android Auto μοιράζεται πραγματικά στοιχεία μπαταρίας με το Google Maps, όπως έγραψε η Guemmy Kim, διευθύντρια Προϊόντος και Εμπειρίας Χρήστη για το Android για Αυτοκίνητα, σε ένα άρθρο την Τρίτη.

Ενώ τα περισσότερα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα παρέχουν στους οδηγούς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της φόρτισής τους, η ενσωμάτωση με την πλοήγηση δεν είναι πάντα διαθέσιμη ή σαφής. Το Android Auto παρακάμπτει την πλοήγηση που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο και αντ’ αυτού εμφανίζει το Google Maps.

Αφού ένας οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εισαγάγει ένα προορισμό στο Google Maps, η λειτουργία θα δίνει εκτιμώμενο επίπεδο μπαταρίας κατά την άφιξη, θα προτείνει στάσεις φόρτισης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και θα δείχνει πόσο χρόνο θα πάρει η φόρτιση με βάση το όχημα.

Δείτε ακόμα: Honda: Εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 14 δισεκατομμυρίων

Η νέα λειτουργία του Android Auto θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες πρώτα στα μοντέλα της Ford, Mustang Mach-E και F-150 Lightning. Περισσότερες μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τη Google.

Google built-in: Προστέθηκαν επίσης νέες δυνατότητες προγραμματισμού ταξιδιού, ο περιηγητής Chrome και η εφαρμογή του Weather Channel.

Το Google built-in είναι ένα προϊόν υπηρεσιών αυτοκινήτων που, αντίθετα με το Android Auto, είναι ενσωματωμένο στο ίδιο το όχημα. Το Google built-in προσφέρεται σε οχήματα με λειτουργικό σύστημα Android Automotive – μια όλο και πιο συνηθισμένη περίπτωση με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το Android Automotive OS είναι προγραμματισμένο μετά τον ανοιχτό κώδικα της Google για smartphone που τρέχουν σε Linux. Αλλά αντί να τρέχει σε smartphones, το Google το προσάρμοσε ώστε οι αυτοκινητοβιομηχανίες να το χρησιμοποιούν στα αυτοκίνητά τους.

Δείτε ακόμα: Η Sony οδήγησε το Afeela EV της στην CES χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο PlayStation

Η Google πρόσφερε μια ανοιχτή έκδοση αυτού του λειτουργικού συστήματος στις αυτοκινητοβιομηχανίες για κάποιο καιρό. Αλλά τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν συνεργαστεί με την τεχνολογική εταιρεία για να ενσωματώσουν φυσικά το Android OS που είναι ενσωματωμένο με όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play Store, καθώς και εφαρμογές τρίτων όπως το Spotify.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα στην Arizona από την E-ONE

Η Polestar και η Volvo ήταν μεταξύ των πρώτων κατασκευαστών αυτοκινήτων που είχαν το Google built-in. Οι μάρκες Nissan, Ford και Lincoln φέτος θα κυκλοφορήσουν επίσης μοντέλα με Google built-in και αναμένεται ότι η Porsche θα ακολουθήσει τα ίδια βήματα στα μοντέλα της στο μέλλον.

Η εταιρεία ανέφερε ότι από σήμερα, οι οδηγοί οχημάτων με ενσωματωμένο το Google μπορούν να στείλουν το ταξίδι που έχουν προγραμματίσει στο smartphone τους χρησιμοποιώντας το Google Maps απευθείας στο αυτοκίνητό τους. Η λειτουργία λειτουργεί για smartphones που τρέχουν σε Android ή ακόμα και σε iOS της Apple.

Η Google ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε τον περιηγητή Chrome σε επιλεγμένα αυτοκίνητα Polestar και Volvo σε έκδοση beta. Ο περιηγητής θα είναι διαθέσιμος για άλλα οχήματα με ενσωματωμένο το Google built-in αργότερα φέτος.

Ο περιηγητής Chrome δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το όχημα κινείται. Αντίθετα, προορίζεται να χρησιμοποιείται όταν το όχημα είναι σταθμευμένο – και ειδικά για τα ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια της φόρτισής τους.

Τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο το Google built-in θα λάβουν επίσης, από σήμερα, τις εφαρμογές PBS KIDS, Crunchyroll και το Weather Channel.

Πηγή: techcrunch