Τα Windows 11 ετοιμάζονται να εισάγουν μια σειρά από νέα συναρπαστικά χαρακτηριστικά το 2024, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη σε διάφορους τομείς του λειτουργικού συστήματος.

Δείτε επίσης: Windows 11: Υποχρεωτική κρυπτογράφηση SMB για τις εξερχόμενες συνδέσεις

Παρόλο που αυτά τα χαρακτηριστικά βρίσκονται υπό ανάπτυξη, είναι πάντα δυνατόν η Microsoft να αποφασίσει να μην τα κυκλοφορήσει μετά τη δοκιμή τους.

Επομένως, είναι πάντα σημαντικό να μοιράζεστε τα σχόλιά σας με τη Microsoft, μέσω του Feedback Hub. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που μπορούν να περιμένουν οι χρήστες των Windows 11 το 2024:

Notepad με AI

Η Microsoft ετοιμάζεται να μεταμορφώσει την παραδοσιακή εμπειρία του Notepad στα Windows 11 με την καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης, με τον ευφάνταστο τίτλο “CoWriter“. Αυτή η επαναστατική ενσωμάτωση φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη απευθείας στον απλό επεξεργαστή κειμένου, προσφέροντας στους χρήστες μια ευρεία γκάμα έξυπνων εργαλείων επεξεργασίας.

Το CoWriter είναι εξοπλισμένο με αναπτυσσόμενα μενού που προσφέρουν επιλογές για «Μήκος», «Τόνος», «Μορφή» και «Οδηγίες». Αυτό υποδηλώνει υψηλό επίπεδο προσαρμογής, επιτρέποντας στο AI να τροποποιεί το κείμενο σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του χρήστη.

Υποστήριξη USB 80Gbps

Μια επερχόμενη ενημέρωση του Windows 11 θα υποστηρίζει το πιο πρόσφατο πρότυπο USB 80Gbps, διαθέσιμο αρχικά σε επιλεγμένες συσκευές όπως το Razer Blade 18 με επεξεργαστές Intel Core 14ης γενιάς HX-series για φορητούς υπολογιστές.

Copilot autostarts στα Windows 11

Η Microsoft δοκιμάζει μια νέα λειτουργία για τους Windows 11 Dev Insiders, όπου το Copilot ανοίγει αυτόματα σε συσκευές με ευρεία οθόνη κατά την εκκίνηση.

Δεδομένου ότι πολλοί πιθανώς δεν θα εκτιμήσουν αυτήν την νέα λειτουργία, η Microsoft ευτυχώς το έχει καταστήσει δυνατό να την απενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προσαρμογή > Συνεργάτης.

Δείτε ακόμα: Εγκαταστήστε τα Windows 11 χωρίς το ενοχλητικό bloatware

Enhanced Sharing Options

Το Microsoft Edge και άλλοι περιηγητές τώρα μπορούν να εκμεταλλευτούν το παράθυρο κοινής χρήσης των Windows για άμεση κοινοποίηση URL σε πλατφόρμες όπως το WhatsApp, το Gmail, το X (πρώην Twitter), το Facebook και το LinkedIn.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Edge κάνοντας κλικ στο εικονίδιο κοινοποίησης στη γραμμή εργαλείων.

Lock Screen Weather Updates

Μια πλουσιότερη, διαδραστική εμπειρία καιρού έρχεται στην αρχική οθόνη, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν γρήγορα τον καιρό, ακόμα κι αν η οθόνη τους είναι κλειδωμένη.

Με αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες των Windows 11 μπορούν να αιωρούνται πάνω από την κάρτα με τις καιρικές συνθήκες για λεπτομερείς πληροφορίες και να κάνουν κλικ για να δουν τον πλήρη προγνωστικό χάρτη στο MSN Weather μέσω του Microsoft Edge.

Voice Access Enhancements

Η λειτουργία Voice access των Windows 11 βελτιώνεται σημαντικά φέτος, περιλαμβάνοντας επέκταση της υποστήριξης γλωσσών (Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά) και πολυσύστημα εμφάνισης.

Οι χρήστες τώρα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για ευκολότερη πλοήγηση και έλεγχο σε πολλές οθόνες. Επιπλέον, είναι τώρα διαθέσιμες προσαρμοσμένες φωνητικές εντολές για τους αγγλόφωνους χρήστες, επιτρέποντας προσωπικές φωνητικές συντομεύσεις για διάφορες ενέργειες.

Δείτε επίσης: Windows 11 KB5031354: Κυκλοφόρησε με νέα χαρακτηριστικά

Για να αναβαθμίσετε στα Windows 11, πρέπει πρώτα να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός με τις απαιτήσεις του λειτουργικού συστήματος. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του εργαλείου ελέγχου συμβατότητας των Windows 11 που παρέχεται από τη Microsoft. Αν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση των Windows 10. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της επιλογής ‘Έλεγχος για ενημερώσεις‘ στις ρυθμίσεις των Windows.

Μόλις είστε έτοιμοι, μπορείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση των Windows 11 μέσω της επιλογής ‘Windows Update‘ στις ρυθμίσεις των Windows. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία αναβάθμισης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναβάθμισης, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να επανεκκινηθεί αρκετές φορές. Είναι σημαντικό να μην απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 11.

Πηγή: bleepingcomputer