Η Apple κυκλοφόρησε μια νέα firmware ενημέρωση για το Magic Keyboard. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η ενημέρωση αντιμετωπίζει μια ευπάθεια ασφαλείας στη σύνδεση Bluetooth και τώρα είναι διαθέσιμη για διάφορες εκδόσεις του ασύρματου Magic Keyboard.

Σύμφωνα με την Apple, αυτή η firmware ενημέρωση για το Magic Keyboard κυκλοφόρησε την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου. Η Apple έπειτα πρόσθεσε αυτή την ενημέρωση στον ιστότοπο εκδόσεων ασφαλείας της την Πέμπτη το πρωί, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμη: Gurman: Το νέο iPad Pro θα έρθει με ανανεωμένο Magic Keyboard και OLED οθόνη

Σύμφωνα με την Apple, μια ευπάθεια δυνάμει της οποίας κάποιος έχει “φυσική πρόσβαση” σε ένα Magic Keyboard επιτρέπει την απόκτηση του κλειδιού σύζευξης Bluetooth. Έτσι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να παρακολουθεί την κυκλοφορία Bluetooth. Το πρόβλημα αναφέρθηκε στην Apple τον Δεκέμβριο.

Η Apple διευκρινίζει:

  • Διαθέσιμο για: Magic Keyboard, Magic Keyboard (2021), Μαγικό πληκτρολόγιο με αριθμητικό πληκτρολόγιο, Magic Keyboard με Touch ID, και Magic Keyboard με Touch ID και αριθμητικό πληκτρολόγιο.
  • Αποτέλεσμα: Ένας χάκερ που έχει φυσική πρόσβαση στο αξεσουάρ μπορεί να αντλήσει το κλειδί σύζευξης Bluetooth και να παρακολουθεί την κυκλοφορία
    του Bluetooth.
  • Περιγραφή: Αντιμετωπίστηκε ένα ζήτημα σχετικά με τη διαχείριση της περιόδου σύνδεσης, το οποίο επιλύθηκε με βελτιωμένους ελέγχους.
  • CVE-2024-0230: Marc Newlin της SkySafe

Αυτή η ενημέρωση firmware αντιστοιχεί στην έκδοση 2.0.6 για το Magic Keyboard. Σύμφωνα με την Apple, οι ενημερώσεις firmware εμφανίζονται αυτόματα, ενώ το Magic Keyboard είναι συνδεδεμένο με μια συσκευή που εκτελεί το macOS, iOS, iPadOS ή tvOS.

Διαβάστε σχετικά: NASA: Νέα Firmware Patches και για τα δύο Voyager

Για να ελέγξετε την τρέχουσα έκδοση του firmware του Magic Keyboard στο Mac σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις συστήματος, επιλέξτε Bluetooth και κάντε κλικ στο κουμπί “i” δίπλα στο Magic Keyboard σας.

Πηγή: 9to5mac.com