Αν δεν απολαμβάνετε πλέον τους συμβατικούς φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε κάτι που είναι πολύ μακριά από το να είναι πρωτότυπο αλλά σίγουρα είναι διαφορετικό: ένα φυσικό πληκτρολόγιο με Gboard σε ένα tablet.

Δείτε επίσης: Android: Δελεάζει τους χρήστες να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη ενημέρωση

Και αν το κάνετε (σε ένα Android tablet), θα αποκτήσετε μερικά ωραία νέα χαρακτηριστικά με την τελευταία έκδοση του Gboard 13.6+ (μέσω 9to5Google). Να έχετε υπόψη ότι το νέο χαρακτηριστικό δεν είναι ακόμη παρόν σε κάθε Android tablet εκεί έξω, αλλά αναβαθμίζεται σταδιακά.

Όταν συνδέετε ένα φυσικό πληκτρολόγιο στο tablet, εμφανίζεται μια νέα γραμμή εργαλείων Gboard. Δεν έχει σημασία αν το πληκτρολόγιο είναι συνδεδεμένο ασύρματα (μέσω Bluetooth, για παράδειγμα) ή αν είναι συνδεδεμένο με καλώδιο μέσω USB – η νέα γραμμή εργαλείων εμφανίζεται.

Είναι σε σχήμα χαπιού και μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε στην οθόνη. Από προεπιλογή, εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης για να μην επηρεάζει την πληκτρολόγησή σας.

Δείτε ακόμα: Android Auto: Ανακαλύψτε πώς να εξατομικεύσετε το UI του

Η γραμμή εργαλείων παρέχει μια λωρίδα προτάσεων (όπως αυτή που προσφέρει το εικονικό Gboard), η οποία προηγουμένως ήταν προσβάσιμη μόνο εάν είχατε ανοικτό το πλήρες λογισμικό πληκτρολογίου (αυτό σήμαινε μικρότερο χώρο οθόνης, καθώς το εικονικό πληκτρολόγιο καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της οθόνης). Υπάρχει ένα κουμπί για τη συστολή της γραμμής εργαλείων στην αριστερή/δεξιά άκρη (μπορεί επίσης να σύρετε εκεί), καθώς και γρήγορη πρόσβαση στον επιλογέα emoji, ο οποίος ανοίγει σε ένα αιωρούμενο UI μεγέθους τηλεφώνου, με όλη την ποικιλία των εικονιδίων.

Στις ρυθμίσεις “Φυσικού πληκτρολογίου” του Gboard, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν αυτήν τη νέα γραμμή εργαλείων, αν το επιθυμούν. Υπάρχουν επίσης προτιμήσεις για τα emoji στη γραμμή εργαλείων, Προτάσεις κατά την πληκτρολόγηση, Αυτόματη κεφαλαία γράμματα και Αυτόματη διόρθωση.

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Google Pixel

Το Gboard είναι μια εφαρμογή πληκτρολογίου από τη Google που προσφέρει μια πληθώρα χαρακτηριστικών για να βελτιώσει την εμπειρία πληκτρολόγησης του χρήστη. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η ενσωματωμένη αναζήτηση Google, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πληροφορίες απευθείας από το πληκτρολόγιο τους.

Επιπλέον, το Gboard περιλαμβάνει τη δυνατότητα πληκτρολόγησης με κίνηση, γνωστή ως ‘Glide Typing‘, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν λέξεις σύροντας το δάχτυλό τους από γράμμα σε γράμμα, αντί να πατούν κάθε γράμμα ξεχωριστά.

Το Gboard προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης, συμπεριλαμβανομένων διάφορων θεμάτων και χρωμάτων για το πληκτρολόγιο. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την εμφάνιση του πληκτρολογίου τους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό του Gboard είναι η υποστήριξη για πολλές γλώσσες και διαλέκτους, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήστες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το Gboard υποστηρίζει την εισαγωγή κειμένου με φωνητική αναγνώριση, επιτρέποντας στους χρήστες να διατυπώνουν τα μηνύματά τους αντί να τα πληκτρολογούν.

Πηγή: Phone Arena