Τα νέα Mid-Range Smartphone της Poco για το 2024, το Poco X6 και το X6 Pro, προσφέρουν χαρακτηριστικά επιπέδου flagship σε προσιτές τιμές.

Δείτε επίσης: ROG Phone 8 Pro: Το Απόλυτο Gaming Κινητό Ξεπερνά τα Όρια

Η υπο-εταιρεία της Xiaomi, Poco, έχει καθιερώσει τον εαυτό της με τα flagship killers και τα οικονομικά τηλέφωνα που διαθέτουν ισχυρό υλικό. Το Poco F5 Pro του 2023, παρόλο που δεν ήταν τέλειο, ήταν ένα εντυπωσιακό mid-range και μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Pixel 7a αν θέλατε ένα τηλέφωνο με περισσότερη ισχύ. Στην έναρξη του 2024, τα mid-range smartphone ανακοίνωσε η Poco για φέτος – το Poco X6 και το X6 Pro.

Διαθέτουν τα τελευταία premium chips της Qualcomm και της MediaTek, αναβαθμισμένες κάμερες και bezel-less οθόνες AMOLED 120Hz που συνήθως βρίσκετε σε flagship τηλέφωνα.

Το Poco X6 Pro και το X6 προσφέρουν και τα δύο κάμερα 64MP με OIS, αλλά το X6 Pro έχει περαιτέρω περιορισμούς στην κάμερα σε σύγκριση με τον αδελφό του Pro και διαθέτει πίσω μέρος από vegan δέρμα.

Poco X6 Pro

Το Poco X6 Pro συνεχίζει την τάση της σειράς προσφέροντας σχεδόν εσωτερικά σε επίπεδο flagship σε μια προσιτή τιμή. Κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου μια οθόνη AMOLED 120Hz 1.5K 6.67″ ιντσών με πολύ λεπτά bezels. Διαθέτει φωτεινότητα που φτάνει τα 1800 nits και προστατεύεται από Gorilla Glass 5. Η Poco αναφέρει επίσης ότι το panel έχει ρυθμό αφής 2160Hz, που θα πρέπει να βοηθήσει στην ανταπόκριση της αφής και στο gaming.

Στο εσωτερικό του Poco X6 Pro βρίσκεται το MediaTek Dimensity 8300 Ultra chip. Κατασκευασμένο στον κόμβο 4nm της TSMC, η οκταπύρηνη CPU μέσα στο chip μπορεί να φτάσει τα 3.35GHz. Ένα Arm Mali G615 GPU συμπληρώνει το σύνολο της CPU.

Η Poco τείνει συνήθως να κάνει χειρισμούς στο τμήμα της κάμερας για να διατηρήσει τις τιμές των συσκευών της υπό έλεγχο. Είναι το ίδιο σενάριο και με το Poco X6 Pro. Ενώ η κύρια κάμερα 64MP τώρα έχει OIS για (ελπίζουμε) καλύτερη λήψη φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό, οι κάμερες ultrawide 8MP και macro 2MP πιθανότατα δεν θα σας εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους.

Άλλα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του X6 Pro περιλαμβάνουν αντοχή στο νερό και τη σκόνη IP54, αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, IR blaster, NFC και ξεκλείδωμα προσώπου. Το τηλέφωνο υποστηρίζει διπλή SIM 5G, Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.4.

Η κίτρινη έκδοση του Poco X6 Pro διαθέτει πίσω μέρος από vegan δέρμα, που αισθάνεται πιο premium από το πλαστικό πίσω μέρος των μαύρων και γκρι αποχρώσεων.

Παλαιότερα τηλέφωνα της Poco έχουν συνήθως κυκλοφορήσει με μια έκδοση του Android που είναι ένα χρόνο παλαιότερη. Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει με το Poco X6 Pro. Τρέχει με το HyperOS

βασισμένο στο Android 14 από το κουτί. Η τελευταία διεπαφή της Xiaomi μοιάζει με το MIUI, αλλά έχει πιο ομαλές animations και μια καλύτερη εμπειρία χρήστης. Η Poco υπόσχεται επίσης τρεις ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και τέσσερα χρόνια ασφάλειας για το τηλέφωνο.

Δείτε επίσης: Acer Predator X34 X: OLED Gaming Οθόνη με 240 Hz

Poco X6

Το Poco X6 διαθέτει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του αδελφού του Pro σε μια κάπως χαμηλότερη τιμή. Έτσι, λαμβάνετε την ίδια οθόνη AMOLED 120Hz 6.67″ ιντσών χωρίς bezels με φωτεινότητα έως 1800 nits, μια κάμερα 64MP με OIS, μια κάμερα ultrawide 8MP και μια macro 2MP.

Αντί για το MediaTek Dimensity 8300 Ultra, το τηλέφωνο χρησιμοποιεί το Snapdragon 7s Gen 2 chip. Παρόλο που δεν είναι τόσο ισχυρό με την προσφορά της MediaTek, αυτό το SoC της Qualcomm είναι αρκετά ισχυρό για την καθημερινή χρήση. Και χάρη σε μια μπαταρία 5100mAh με γρήγορη φόρτιση 67W, δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι θα μείνετε χωρίς μπαταρία στη μέση της ημέρας.

Το Poco X6 προσφέρει σχεδόν την ίδια εμπειρία με τον Pro αδελφό του σε μια ακόμη πιο προσιτή τιμή. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε μια οθόνη AMOLED 120Hz 6,67 ιντσών, μια μεγάλη μπαταρία 5.100mAh με γρήγορη φόρτιση 67W και μια κύρια κάμερα 64MP με OIS. Και το εσωτερικό chip Snapdragon 7s Gen 2 θα εξασφαλίσει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις ή προβλήματα απόδοσης κατά την καθημερινή χρήση.

Ωστόσο, αντίθετα με το Poco X6 Pro, το X6 τρέχει στο MIUI 14 βασισμένο στο Android 13. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα διατεθεί σύντομα η ενημέρωση HyperOS για το τηλέφωνο, αν και δεν υπάρχει σαφής χρονοδιάγραμμα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το τηλέφωνο πιθανότατα θα λάβει ένα λιγότερο update του λειτουργικού συστήματος σε σύγκριση με το X6 Pro.

Όπως πάντα, τα smartphone της Poco πιθανότατα δεν θα καταφέρουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά παρ’ όλα αυτά αποδεικνύουν πάντα πόση τεχνολογία μπορούν “να πακετάρουν” τα οικονομικά τηλέφωνα.

Πηγή: androidpolice