Το Monster Hunter Rise, ο έκτος κύκλος του δημοφιλούς RPG δράσης της Capcom, δεν λειτουργεί πλέον στο Steam Deck, την handheld κονσόλα της Valve.

Δείτε επίσης: Palworld: Το σφάλμα “Memory Reset Drug” είναι αδύνατο να ανακάμψει

Φαίνεται ότι, αμέσως μετά την αντικατάσταση του παλαιού λογισμικού διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM) με ένα καινούριο, το παιχνίδι δεν άνοιγε πλέον. Η Capcom ερευνά το θέμα.

Το DRM είναι αρκετά συζητήσιμο στον χώρο του PC gaming.

Ουσιαστικά χρησιμοποιείται για να εξουδετερώσει την πειρατεία και άλλες παράνομες μεθόδους απόκτησης πνευματικής ιδιοκτησίας. Ωστόσο, στην πράξη, το DRM τείνει να προστατεύει το λογισμικό που τρέχει το παιχνίδι, παρόμοια με τις άκρες των μαγνητών που απωθούνται. Αυτό συνέβη και με το Resident Evil Revelations, καθώς η Capcom πρόσφατα πρόσθεσε DRM στο παιχνίδι του 2012, προκαλώντας προβλήματα απόδοσης και αναγκάζοντας το στούντιο να ανακαλέσει αμέσως το μέτρο λόγω των αρνητικών κριτικών.

Τώρα, κάτι παρόμοιο συνέβη και με το Monster Hunter Rise.

Σε μια ενημέρωση του Steam που κυκλοφόρησε στις 22 Ιανουαρίου, η Capcom ανέφερε ότι “κάποια δεδομένα συστήματος θα ενημερωθούν.” Παρόλο που η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι σημαίνει αυτό, αναφορές έλεγαν ότι η Capcom αντικατέστησε την τεχνολογία DRM του Monster Hunter Rise με το Enigma Protector DRM, το ίδιο λογισμικό που είχε προκαλέσει προβλήματα στο Revelations.

Δείτε ακόμα: Φεβρουάριος για το Halo Infinite: Αναβαθμίσεις και Νέες Εξελίξεις

Όπως δείχνει το παραπάνω βίντεο από τον χρήστη Twitter _flowerworks_, το Monster Hunter Rise δεν ξεκινά πλέον στο Steam Deck. Άλλοι χρήστες

στο επίσημο subreddit έχουν επίσης αναφέρει ότι το παιχνίδι δεν παίζει μετά την αντικατάσταση του Denuvo με το Enigma Protector.

Η Capcom γνωρίζει ότι το Monster Hunter Rise δεν λειτουργεί πλέον και ανακοίνωσε στη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam ότι η ομάδα ανάπτυξης “ερευνά” το πρόβλημα.

“Υπάρχουν αναφορές για το παιχνίδι που δεν τρέχει στο Steam Deck μετά την ενημέρωση στην έκδοση 16.0.2.0”, αναφέρει η Capcom. “Η ομάδα ερευνά αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Θα σας ενημερώσουμε μόλις βρούμε περισσότερες πληροφορίες, οπότε παρακαλούμε περιμένετε για περαιτέρω πληροφορίες.”

Δείτε επίσης: 1 Δισ. Δολάρια Κέρδη από τα Case Openings στο Counter-Strike 2

Το Kotaku επικοινώνησε με τη Capcom για σχόλια.

Είναι λυπηρό, αλλά δεν θα έπρεπε να σας εκπλήσσει. Τον Οκτώβριο του 2023, η Capcom δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης με θέμα την Έρευνα & Ανάπτυξη ότι τα mods (τροποποιήσεις παιχνιδιών) δεν διαφέρουν πολύ από το cheating. Δεδομένου ότι το DRM δεν αντιμετωπίζει μόνο την πειρατεία, αλλά και την παρεμβολή στα αρχεία του παιχνιδιού, φυσικά η εταιρεία θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει τους ανθρώπους από το να πειράζουν τα παιχνίδια της Capcom με κάθε δυνατό μέσο. Αυτό δεν το καθιστά αποδεκτό, ειδικά αν το λογισμικό καταστρέφει ένα παιχνίδι.

Πηγή: kotaku.com