Η Bambu Lab εκφράζει ανησυχία για ορισμένες “ασταθείς αναγνώσεις θερμοκρασίας” στους 3D Printer της σειράς A1.

Δείτε επίσης: Αναδυόμενες τάσεις τεχνολογίας: Οι δυνατότητες του μέλλοντος

Η Bambu Lab ανακαλεί επίσημα όλους τους εκτυπωτές 3D τύπου A1 (εξαιρουμένου του A1 Mini). Η εταιρεία “συνιστά έντονα” στους ιδιοκτήτες να σταματήσουν να τους χρησιμοποιούν για λόγους ασφαλείας, μετά την ειδοποίησή της για “ασταθείς αναγνώσεις θερμοκρασίας” που ανακάλυψε πριν από μια εβδομάδα, όπως αναφέρεται από το Tom’s Hardware. Μετά από περαιτέρω έρευνα, η Bambu δηλώνει ότι “λιγότερο από το 0,1% όλων των εκτυπωτών A1 που πουλήθηκαν” επηρεάζονται από το πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να πει με 100% βεβαιότητα ποια είναι η αιτία, επομένως προσφέρει πλήρες επιστροφή χρημάτων σε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη A1 3D Printer το ζητήσει.

Η Bambu Lab δεν ανακαλεί κανέναν άλλον 3D Printer από τη σειρά της, οπότε αν κατέχετε έναν εκτυπωτή από τη σειρά X1, P1, ή το A1 Mini που ο Sean Hollister αποκαλεί “σχεδόν το κουμπί εύκολου εκτυπωτή”.

Εδώ είναι μια σύντομη περίληψη του τι συμβαίνει:

  • Πριν από μια εβδομάδα, η Bambu Lab ανακάλυψε ότι ο σχεδιασμός του καλωδίου θερμοκρασίας του εκτυπωτή 3D A1 θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσλειτουργία και πιθανά βραχυκυκλώματα.
  • Αυτήν την εβδομάδα, λέει ότι μπορεί να υπάρχει ξεχωριστό πρόβλημα που προκαλεί προβλήματα θερμότητας σε ορισμένους εκτυπωτές.
  • Εκ προοιμίου για λόγους ασφαλείας, η εταιρεία ανακαλεί όλους τους εκτυπωτές A1 που έχει πουλήσει, και η Micro Center δεν τους προσφέρει πλέον προς πώληση – η Bambu προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων, κουπόνια $80 για την επιλογή ενός αντικαταστάτη, ή κουπόνι $120 για το κατάστημά της αν επιλέξετε να το επισκευάσετε μόνοι σας με δωρεάν ανταλλακτικά.

Δείτε ακόμα: Η Tesla μειώνει την τιμή του Model Y στον Καναδά

Και λίγες περισσότερες λεπτομέρειες:

Η εταιρεία έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν είχε σχεδιάσει σωστά τον μηχανισμό ανακούφισης έντασης του καλωδίου θερμοκρασίας – το πιο παχύ μέρος του καλωδίου που προορίζεται να αποτρέπει τυχόν δυσλειτουργίες όπου συνδέεται – καθιστώντας το πολύ εύκολο να καταστραφεί και πιθανόν να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Αλλά η Bambu πιστεύει τώρα ότι μπορεί να υπάρχει ένα άλλο, μη γνωστό πρόβλημα που προκαλεί προβλήματα θερμότητας σε ορισμένους εκτυπωτές, οδηγώντας στην απόφαση να ανακαλέσει τον A1.

Η Bambu Lab λέει ότι θα χρειαστεί έως 15 εργάσιμες ημέρες για την επεξεργασία κάθε επιστροφής, αλλά αν θέλετε να εφαρμόσετε την επιστροφή σε έναν άλλο από τους εκτυπωτές της, θα σας δώσει ένα κουπόνι $80 για χρήση προς αυτή την αγορά – ή προς έναν ανασχεδιασμένο εκτυπωτή A1 όταν είναι διαθέσιμος “περίπου τον Μάιο”.

Δείτε επίσης: Τα Meta Quest εξοπλίζονται με spatial video playback

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να επισκευάσετε τον A1 μόνοι σας όταν τα νέα καλώδια θερμοκρασίας είναι έτοιμα περίπου στο τέλος του Μαρτίου και να λάβετε ένα κουπόνι $120 για οτιδήποτε από το διαδικτυακό κατάστημα της Bambu (παρέχεται πάντα πως η αυτό-επισκευή είναι νόμιμη στη χώρα σας). Η Bambu ανέβασε ένα βίντεο της διαδικασίας αντικατάστασης και το περιέγραψε σε ένα γραπτό εγχειρίδιο για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν νιώθετε άνετα με τη διαδικασία DIY.

Τέλος, η Bambu ζητά από τους ιδιοκτήτες εκτυπωτή A1 να ενημερώσουν την εταιρεία για την επιλογή που κάνουν σε αυτή τη σελίδα εγγραφής, ώστε να παραγγείλει τον σωστό αριθμό ανταλλακτικών για προετοιμασία. Η επιλογή της αυτό-επισκευής θα επεκτείνει πραγματικά την εγγύηση του A1 κατά έξι μήνες. Η Bambu λέει ότι οι επίσημοι αντιπρόσωποί της “πρέπει” να προσφέρουν τους ίδιους όρους σε όσους αγόρασαν μέσω αυτών.

Στο ιστολόγιο της την προηγούμενη εβδομάδα, η Bambu περιλάμβανε μερικές φωτογραφίες. Ιδού πώς λέει ότι θα μοιάζει ένα κατεστραμμένο καλώδιο:

Και ιδού ένα υγιές καλώδιο:

Πηγή: theverge