Η NVIDIA μόλις κυκλοφόρησε το demo μιας εφαρμογής συνομιλίας (chatbot), που ονομάζετε Chat with RTX και λειτουργεί τοπικά στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς παρέχει στο chatbot πρόσβαση στα αρχεία και τα έγγραφά σας. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε το Chat with RTX με μια επιλογή προσωπικών δεδομένων ώστε να δημιουργήσει συνόψεις βασισμένες σε αυτές τις πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να του κάνετε ερωτήσεις, ακριβώς όπως κάνετε με οποιονδήποτε chatbot, και αυτό θα εξετάσει τα δεδομένα σας για να απαντήσει.

Δείτε επίσης: ChatGPT – νέες δυνατότητες: Βλέπει, ακούει, μιλάει!

Η εταιρεία αναφέρει ότι επιτρέπει στους χρήστες να “συνδέουν γρήγορα και εύκολα τοπικά αρχεία σε έναν υπολογιστή ως σύνολο δεδομένων σε ένα ανοιχτού κώδικα μοντέλο γλώσσας όπως το Mistral ή το Llama 2.” Η NVIDIA δίνει ένα παράδειγμα ενός χρήστη που ρωτά το Chat with RTX για ένα εστιατόριο που σύστησε η σύντροφός του ενώ βρίσκονταν στο Λας Βέγκας. Το λογισμικό σαρώνει τοπικά αρχεία για να βρει την απάντηση. Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία μορφών αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των .txt, .pdf, .doc/.docx και .xml. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα φορτώσει σχετικά αρχεία “μέσα σε δευτερόλεπτα“.

Το Chat with RTX επίσης ενσωματώνει βίντεο και λίστες αναπαραγωγής από το YouTube. Μπορείς να προσθέσεις ένα URL βίντεο στα δεδομένα και θα ενσωματωθεί η γνώση που περιέχεται στο βίντεο για ερωτήσεις. Η NVIDIA αναφέρει ότι αυτό θα είναι χρήσιμο όταν ζητάτε συστάσεις για ταξίδια “βασισμένες σε περιεχόμενο από αγαπημένα βίντεο” ή όταν αναζητάτε εκπαιδευτικούς πόρους και περιλήψεις.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς κάτι που μοιάζει με ένα πραγματικό ψηφιακό βοηθό που λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο των προσωπικών σας δεδομένων. Στις περισσότερες εφαρμογές chatbot, τα δεδομένα αποστέλλονται στο cloud, αλλά το Chat with RTX της NVIDIA “επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργαστούν ευαίσθητα δεδομένα σε έναν τοπικό Η/Υ χωρίς την ανάγκη να τα μοιραστούν με τρίτο μέρος ή να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο“. Έτσι, είναι πιο ασφαλές και ακόμη πιο ενημερωμένο για το πλαίσιο.

Δείτε ακόμα: Η Google συνδέει το AI Chatbot Bard με το YouTube και το Gmail

Υπάρχουν βέβαι και μερικοί περιορισμοί. Καθώς πρόκειται για ένα δοκιμαστικό προϊόν, θα πρέπει να αναμένετε πολλά σφάλματα, αν και η NVIDIA θα αρχίσει να τα εξαλείφει μόλις οι χρήστες αρχίσουν να υποβάλλουν αναφορές σφαλμάτων. Υπάρχουν και μερικοί αυστηροί περιορισμοί ως προς το υλικό. Η συνομιλία με το Chat with RTX λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows που διαθέτουν κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce RTX 30 Series ή ανώτερες και τουλάχιστον 8GB VRAM.

Τα τελευταία χρόνια, η NVIDIA έχει επιδείξει την εξαιρετική της επίδοση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς μόλις κυκλοφόρησε τα νέα της chips για υπερυπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία κολυμπάει κυριολεκτικά στα κέρδη, κυρίως χάρη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των κέντρων δεδομένων.

Ποια είναι η συμβολή των AI chatbots στη μετασχηματιστική επικοινωνία;

Τα AI chatbots συμβάλλουν στη μετασχηματιστική επικοινωνία με διάφορους τρόπους.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Σημαντική διακοπή λειτουργίας επηρέασε τα συστήματα OpenAI
  • Πρώτον, με την αυτοματοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να παρέχουν άμεση απάντηση στις ερωτήσεις των πελατών τους 24/7.
  • Δεύτερον, τα AI chatbots είναι σε θέση να μάθουν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες των χρηστών, προσφέροντας εξατομικευμένη εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να κατανοήσουν τις προτιμήσεις των χρηστών και να προσαρμόσουν τις απαντήσεις τους ανάλογα.
  • Τρίτον, τα AI chatbots ενισχύουν την παραγωγικότητα των οργανισμών, αναλαμβάνοντας βαρετές και επαναλαμβανόμενες εργασίες, επιτρέποντας έτσι στο ανθρώπινο προσωπικό να επικεντρωθεί σε πιο σύνθετα και δημιουργικά καθήκοντα.
  • Τέλος, τα AI chatbots μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων και της εμπιστοσύνης των πελατών, προσφέροντας εξυπηρέτηση πελατών υψηλής ποιότητας και προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Πηγή: engadget