Η Meta ζητά από την Apple να επιτρέψει την αναπαραγωγή περιεχομένου του iPhone στο Quest headset.

Η Meta ζητεί από την Apple να επιτρέψει στο Quest να λειτουργεί ως δέκτης AirPlay.

Ο Mark Rabkin, αντιπρόεδρος στο VR της Meta, δηλώνει σε μια ανάρτηση στο X ότι «θα ήθελε πολύ» να δει να συμβαίνει αυτό.

Διαβάστε επίσης: Meta: Προειδοποιεί για 8 εταιρείες spyware που στοχεύουν iOS, Android και Windows

Εάν αυτό το αίτημα εγκριθεί από την Apple, οι κάτοχοι iPhone και iPad θα μπορούν να μεταδίδουν πολυμέσα στο Quest, ακόμα και σε ολόκληρη την οθόνη όπως μια τηλεόραση με υποστήριξη AirPlay.

Αυτό μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη ενσωματωμένων εφαρμογών streaming περιεχομένου στο Quest σε σύγκριση με το Apple Vision Pro. Στο Quest υπάρχουν διαθέσιμες οι εφαρμογές YouTube, Netflix, Peacock και Amazon Prime Video. Ωστόσο:

  • Η εφαρμογή Netflix δεν έχει λάβει ενημέρωση εδώ και πολλά χρόνια. Μεταδίδει μόνο σε ποιότητα 480p, απαιτεί controllers και δεν υποστηρίζει λήψεις ή λειτουργία offline.
  • Η εφαρμογή Peacock είναι ουσιαστικά μια απλή σύνδεση με τον ιστότοπο, οπότε δεν υποστηρίζει λήψεις.
  • Η εφαρμογή Amazon Prime Video είναι τόσο παραμελημένη, που πλέον δεν συνδέεται καθόλου.

Δείτε περισσότερα: Meta Quest 3: Ποιά είναι η λειτουργία του “Wide Motion”;

Υποστηρίζοντας το AirPlay, το Meta θα μπορούσε να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα επαναφοράς των υψηλής ποιότητας εκδόσεων εφαρμογών στο iPhone τους, με το ενδεχόμενο αυτό να ενισχύσει την αντοχή στο Quest. Φυσικά, η Apple ενδέχεται να απορρίψει το αίτημα, είτε λόγω ανταγωνιστικών συμφερόντων είτε για τεχνικούς λόγους που δεν σχετίζονται με τους προαναφερθέντες.

Πηγή: uploadvr.com