Σύμφωνα με τεχνικές πληροφορίες που αναρτήθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Χ από έναν ιδιωτικό λογαριασμό με αξιόπιστο ιστορικό σχετικά με τα σχέδια της Apple, απoκαλύφθηκαν λεπτομέρειες των chips για 16 νέες συσκευές της Apple.

Δείτε επίσης: Apple ID: Θα μετονομαστεί σε «Apple Account»;

Οκτώ συσκευές της Apple που δεν έχουν κυκλοφορήσει, με τα chips A14 Bionic, A17 Pro και M2 βρέθηκαν στη λίστα των επεξεργαστών CPIDs. Υπάρχουν δύο επερχόμενες συσκευές με A14 Bionic και A17 Pro, και τέσσερεις επερχόμενες συσκευές M2. Το MacRumors πιστεύει ότι αυτές σχετίζονται με τα παρακάτω προϊόντα:

  • A14 Bionic: – iPad 11ης γενιάς, διαθέσιμο σε ρυθμίσεις Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular. Ο εκχωρημένος αριθμός μοντέλου δεν ευθυγραμμίζεται με τις αναμενόμενες προδιαγραφές του ‌iPad‌ (11ης γενιάς), υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι μια τροποποιημένη έκδοση του ‌iPad‌ (10ης γενιάς) με διαμορφώσεις Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular ή πιθανώς HomePod
  • A17: iPad mini (έβδομη γενιά) σε διαμορφώσεις Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular. Αυτό μπορεί να είναι το τσιπ A17 Pro ή μια παραλλαγή A17.
  • M2: iPad Air (έκτης γενιάς) σε μεγέθη οθόνης 10,9 και 12,9 ιντσών και σε διαμορφώσεις Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular.

Αν αναφέρονται σε ένα νέο μοντέλο εισόδου για το Apple ‌iPad‌, τα chips υποδηλώνουν ότι η συσκευή δεν θα λάβει αναβάθμιση chip στην επόμενη εκδοχή της. Το τρέχον, 10ης γενιάς ‌iPad‌ περιέχει ήδη έναν τσιπ A14 Bionic. Οι πιθανότητες αυτή η συσκευή να είναι ένα ‌HomePod‌ με οθόνη είναι λίγες λόγω των τάσεων των αριθμών μοντέλου, αλλά η πιθανότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δείτε ακόμα: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Το τρέχον, έκτης γενιάς μοντέλο ‌iPad mini‌ περιλαμβάνει το A15 Bionic και κάποιες προηγούμενες προβλέψεις, υποδήλωναν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο πιθανότατα θα ενσωμάτωνε το A16 Bionic στην επόμενη γενιά του, οπότε ένας επεξεργαστής A17 θα αποτελούσε μία σημαντική αναβάθμιση.

Υπήρχαν επίσης οκτώ ακόμα σχέδια για δύο μη κυκλοφορημένα Apple chips που πιθανότατα σχετίζονται με τα τέσσερα μοντέλα στη σειρά iPhone 16 και το επόμενης γενιάς iPad Pro σε μεγέθη οθόνης 11 και 13 ιντσών. Το επόμενο iPad Pro υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα και θα διαθέτει το chip M3 που εισήγαγε η Apple τον Οκτώβριο του 2023.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ολόκληρη η σειρά iPhone 16 θα χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή A18, επικυρώνοντας προηγούμενες αναφορές. Η πηγή που δημοσίευσε τις πληροφορίες είπε στο MacRumors ότι τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max πιθανότατα θα χρησιμοποιούν ένα επεξεργαστή με την ονομασία “A18 Pro“, ακόμα κι αν ολόκληρη η σειρά επεξεργαστών χρησιμοποιεί τον ίδιο CPID. Ο ενιαίος επεξεργαστής “A18” στα iPhone 16 και iPhone 16 Plus μπορεί να έχει κάποια εκκρεμή ή απενεργοποιημένα modules για να τον διαφοροποιήσει.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η πηγή αποκάλυψε τα αναμενόμενα μοντέλα iPhone και iPad που πρόκειται να λάβουν υποστήριξη από το iOS 18. Παρότι ο λογαριασμός διατηρεί χαμηλό προφίλ, το ιστορικό του αποδεικνύει την ακρίβεια των προηγούμενων πληροφοριών και αιτημάτων του.

Δείτε επίσης: Apple Sports: Νέο app για την παρακολούθηση αθλητικών σκορ

Πώς τα chips Apple επηρεάζουν την τεχνολογική καινοτομία;

Τα chips της Apple, όπως το A14 Bionic και το M1, επηρεάζουν την τεχνολογική καινοτομία με διάφορους τρόπους.

  • Πρώτον, είναι σχεδιασμένα για να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την αρχιτεκτονική ARM, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Δεύτερον, τα τσιπ της Apple είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες AI και machine learning, επιτρέποντας στις συσκευές να εκτελούν πιο πολύπλοκες εργασίες, όπως η αναγνώριση φωνής και εικόνας, με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ταχύτητα.
  • Τρίτον, τα chips της Apple επιτρέπουν την ανάπτυξη πιο ισχυρών και ενεργειακά αποδοτικών συσκευών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις φορητές συσκευές, όπως τα smartphones και τα laptops, όπου η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι κρίσιμη.
  • Τέλος, τα τσιπ της Apple επιτρέπουν την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών. Για παράδειγμα, το τσιπ U1 της Apple, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultra Wideband, επιτρέπει την ακριβή εντοπισμό της τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες εφαρμογές στον τομέα της πλοήγησης και της ευρυζωνικής επικοινωνίας.

Πηγή: macrumors