Η εταιρεία δημιουργίας του Fortnite, η Epic Games, φέρεται να υπέστη μια επίθεση ransomware από μία ομάδα χάκερ, με σχεδόν 200GB δεδομένων να έχουν κλαπεί από την εταιρεία.

Δείτε επίσης: CEO Epic Games: “Η Google είναι δικτάτορας στο Play Store της”

Αυτό αναφέρεται από την ομάδα χάκερ που βρίσκεται πίσω από την υποτιθέμενη επίθεση, Mogilevich, όπως αναφέρει η Cyber Daily. Η Epic Games δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη.

Τα δεδομένα που υποτίθεται ότι έχουν χακαριστεί, περιλαμβάνουν “email, κωδικούς πρόσβασης, πλήρη ονόματα, πληροφορίες πληρωμής, πηγαίο κώδικα και πολλά άλλα δεδομένα“, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό αναφέρεται στα στοιχεία των υπαλλήλων της Epic Games, των πελατών ή και των δύο.

Η ομάδα χάκερ, προσπάθησε να εκβιάσει χρήματα από την Epic Games για την επιστροφή των δεδομένων, με προθεσμία έως τις 4 Μαρτίου.

Οι χάκερς δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει κάποια απόδειξη της διαρροής, αλλά αναφέρεται ότι επιτέθηκαν με επιτυχία σε μια θυγατρική εταιρεία του κατασκευαστή αυτοκινήτων Nissan τον περασμένο μήνα.

Πρόσφατα, μια σειρά από επιθέσεις ransomware έχουν καταλήξει σε επίθεση εναντίον διάσημων δημιουργών βιντεοπαιχνιδιών. Πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένου του studio του Spider-Man της PlayStation, της Insomniac, με τα στοιχεία των υπαλλήλων και τα σχέδια ανάπτυξης να δημοσιεύονται online όταν η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει.

Δείτε ακόμα: Epic Games: Οι hackers Mogilevich λένε ότι έκλεψαν δεδομένα

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Ευρωπαϊκή αστυνομία δήλωσε ότι είχε “εξουδετερώσει” τη συμμορία διεφθαρμένων επιτιθέμενων ransomware, υπεύθυνη για την υψηλής προφίλ εισβολή στην Capcom το 2020, η οποία επίσης είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση εμπιστευτικών πληροφοριών υπαλλήλων και λεπτομερειών για επερχόμενα παιχνίδια.

Ενημέρωση 04/03/2024

Η ομάδα χάκερ που ισχυρίστηκε ότι είχε παραβιάσει τους διακομιστές της Epic Games, έχει παραδεχτεί ότι ο ισχυρισμός της ήταν ψευδής και δήλωσε ότι αντίθετα ήταν “επαγγελματίες απατεώνες” που έψαχναν για αμοιβή.

Το σχέδιο της ομάδας Mogilievich, ήταν να εξαπατήσει χάκερ πείθοντάς τους ότι είχαν τα εργαλεία για να χακάρουν μεγάλες εταιρείες – τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσαν να πουλήσουν σε άλλους χάκερ για να τα χρησιμοποιήσουν.

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας είπε στη CyberDaily, που ανέφερε πρώτη την υποτιθέμενη παραβίαση της Epic Games, ότι δημοσιοποίησαν το σχέδιό τους τώρα για να τονίσουν τις προσπάθειές τους ως “εγκληματικές ιδιοφυίες“.

Δείτε επίσης: Epic Games: Καμία απόδειξη για παραβίαση από τους hackers Mogilevich

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να προστατευτεί από τέτοιες απάτες;

Για να προστατευτεί μία επιχείρηση από ομάδες χάκερ όπως αυτή που επιτέθηκε στην Epic Games, είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς την επιφυλακτικότητά του όταν διαπραγματεύεται συναλλαγές μέσω διαδικτύου. Αν μια προσφορά φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, πιθανότατα δεν είναι. Επίσης είναι σημαντικό να ελέγχει κανείς την αξιοπιστία των ιστοτόπων πριν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Ακόμα, πολλές απάτες ξεκινούν με φαινομενικά αθώα μηνύματα που ζητούν προσωπικές πληροφορίες ή ζητούν από τον χρήστη να κάνει κάποιο κλικ σε έναν σύνδεσμο. Τέλος, είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς το λογισμικό ασφαλείας του ενημερωμένο.

Πηγή: eurogamer