Η Shure πρωτοστατεί στην εξέλιξη των ασύρματων μικροφώνων lav, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα και αξιοπιστία στους καταναλωτές.

Τα μικρόφωνα lapel για καταναλωτές είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών τα τελευταία χρόνια. Πριν από αυτό, τα μικρόφωνα lavalier και παρόμοια ήταν κυρίως η κατηγορία των επαγγελματικών ομάδων κινηματογράφου. Παρά το γεγονός ότι κάποιες λύσεις plug-in εμφανίστηκαν για smartphones με τα χρόνια, δεν ήταν μέχρι πρόσφατα που μπορούσε κανείς να αποκτήσει ένα προσιτό σετ για να καταγράψει μία διπλή συνομιλία με καλή πιστότητα.

Δείτε επίσης: Η Dell υπόσχεται: Κάθε PC θα είναι ένα AI PC

Η κατηγορία αυτή είδε επιτυχία και αντανακλάται στο γεγονός ότι πήγε από έναν ή δύο ανταγωνιστές σε περίπου μια δεκάδα. Λίγοι όμως είναι τόσο εμπιστευτικά επώνυμα στον τομέα του ήχου όσο η Shure. Πράγματι, πολλοί από τους ανταγωνιστές αποτελούνται από εταιρείες όπως η Anker και η DJI, οι οποίες δεν είναι παραδοσιακά γνωστές για τα μικρόφωνά τους. Η Shure, από την άλλη πλευρά, κατασκευάζει μερικά από τα πιο αγαπημένα μικρόφωνα σε πολλούς τομείς.

Η περίπου 100 ετών εταιρεία παραγωγής ήχου με έδρα το Σικάγο γίνεται η τελευταία που εισέρχεται στον αγώνα με το MoveMic. Δεν είναι η πρώτη εταιρεία κατασκευής υψηλής ποιότητας μικροφώνων που εισέρχεται σε αυτόν τον χώρο, καθώς η Rode είναι ένας άμεσος ανταγωνιστής σε αρκετές διαφορετικές κατηγορίες. Ωστόσο, αυτή η τελευταία έχει υποδεχτεί με μικτές κριτικές.

Δείτε ακόμα: Χαρακτηριστικά Chips για 16 νέες συσκευές της Apple

Σκοπεύω να περάσω κάποιο χρονικό διάστημα με το MoveMic στην έκθεση Modex την επόμενη εβδομάδα στο Ατλάντα. Οι εκθέσεις όπως αυτή είναι ένα καλό πεδίο δοκιμής για αυτόν τον τύπο προϊόντων, δεδομένου ότι είναι ταυτόχρονα θορυβώδεις και έχουν πολύ πιθανή ασύρματη παρεμβολή. Θα αναφέρω την απόδοσή του, αλλά θα πω ότι ψάχνω για μία καλή λύση τόσο για συνεντεύξεις στην εργασία όσο και για ηχογραφήσεις podcast από κοντά, όπως έκανα πριν από την περίοδο του COVID. Οι προσδοκίες μου για το δεύτερο είναι υψηλές. Αν και δεν μπορείτε να φτάσετε την πιστότητα ενός καλού μικροφώνου επιφάνειας εργασίας, πρέπει να είναι αρκετά καλό ώστε να μην είναι βασανιστήριο να ακούσετε μια συνομιλία διάρκειας μίας ώρας μόνο με ήχο.

Η κατηγορία αυτή έχει περάσει πρόσφατα κρίσεις και επιτυχίες, οπότε είμαι ενθουσιασμένος να δω τι προσφέρει η Shure εδώ. Το σύστημα ξεκινά από $249 για ένα μόνο μικρόφωνο που τοποθετείται στο ρούχο. Ένα ζευγάρι θα σας κοστίσει $249 ή $499 με τον δέκτη. Εναλλακτικά, ο δέκτης μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά για $499. Δυστυχώς, ο δέκτης δεν ενσωματώνεται στην θήκη φόρτισης, όπως συμβαίνει με ορισμένους ανταγωνιστές.

Δείτε επίσης: Η ομάδα του Crash Bandicoot αποχωρεί απο την Αctivision

Τα μικρόφωνα συνδέονται με ένα τηλέφωνο χωρίς να χρειάζεται ο δέκτης. Ωστόσο, θα τον χρειαστείτε εάν σκοπεύετε να συνδεθείτε με μια κάμερα, έναν υπολογιστή ή ακόμα και με εφαρμογές που δεν είναι της Shure. Προς το παρόν, μπορεί να χειριστεί μόνο δύο μικρόφωνα ταυτόχρονα, που είναι επί του παρόντος το πρότυπο για αυτούς τους τύπους προϊόντων. Η εταιρεία που προσθέτει ένα τρίτο μικρόφωνο θα με κερδίσει για πάντα. Επίσης, ένα κύριο πράγμα που το DJI διαθέτει και αυτά δεν είναι η δυνατότητα να συνδέσετε άμεσα ένα ενσύρματο lavalier μικρόφωνο στο clip-on, καθιστώντας το πιο έτοιμο για κάμερα.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com