Η Apple παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη του Apple Watch Ultra με τεχνολογία MicroLED, αναζητώντας νέους προμηθευτές.

Η Apple παραμένει αφοσιωμένη στην τεχνολογία microLED, παρά τις υποδείξεις ότι το έργο της για την εφαρμογή της τεχνολογίας οθόνης στο Apple Watch Ultra έχει εγκαταλειφθεί, σύμφωνα με αναφορές από Ταϊβάν και Κορέα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο προμηθευτής της Apple, OSRAM, ανακοίνωσε ότι ένα “κρίσιμο έργο” ακυρώθηκε “απροσδόκητα”. Οι εμπειρογνώμονες της Counterpoint Research’s Display Supply Chain Consultants ενημέρωσαν το MacRumors ότι αυτό το έργο αφορούσε το περίφημο Apple Watch με οθόνη microLED.

Δείτε επίσης: iOS 17.4: Όλες οι νέες λειτουργίες!

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, αργότερα παρενέβη στο θέμα, λέγοντας ότι η Apple έχει ακυρώσει το έργο για το “προβλέψιμο μέλλον”.

Αντί να συμφωνήσουν με αυτήν την αφήγηση, οι DigiTimes και η ETNews αναφέρουν ότι η Apple εξακολουθεί να έχει πολλές εσωτερικές ομάδες αφιερωμένες σε έργα με microLED και ενεργά αναζητά εναλλακτικούς προμηθευτές. Η ETNews δήλωσε: “Το LED chip της OSRAM μπορεί να έχει αντικατασταθεί λόγω μειωμένης απόδοσης, και η Apple ενδέχεται να έχει ήδη βρεί αντικαταστάτη στην Ταϊβάν ή την Κίνα, η οποία προηγείται στον τομέα του microLED.”

Σύμφωνα με την DigiTimes, η Ταϊβάν AU Optronics (AUO) και η PlayNitride αναφέρεται ότι είναι μεταξύ των υποψηφίων εκ των προτέρων για να καλύψουν τις παραγωγικές ανάγκες της Apple. Η AUO μόλις ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή πάνελ οθόνης ρολογιού microLED, ενώ η PlayNitride μαζική παραγωγή σχετικών chips.

Δείτε ακόμα: iPhone: Πώς να αφαιρέσετε το φόντο σε μια φωτογραφία;

Οι συζητήσεις μεταξύ της Apple και της PlayNitride φαίνεται να καθυστέρησαν λόγω περιορισμών κλίμακας, αλλά η AUO προέκυψε ως “υποσχόμενος συνεργάτης” με τις προόδους της στις εφαρμογές οθόνης microLED.

Οι αναφορές είναι σύμφωνες με σχόλια που έγιναν από την TrendForce, η οποία προηγουμένως είπε ότι η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα έχουν “ισχυρή λίστα κατασκευαστών για τα Micro LED chips, τα backplanes, και τις σχετικές διαδικασίες μεταφοράς.”

Δείτε επίσης: Χαρακτηριστικά Chips για 16 νέες συσκευές της Apple

Ο Kuo προηγουμένως δήλωσε ότι οι δαπάνες παραγωγής microLED είναι προς το παρόν “πολύ υψηλές” για το έργο του Apple Watch Ultra να είναι “οικονομικά βιώσιμες.” Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας που αναφέρει η DigiTimes, οι υψηλές δαπάνες παραγωγής πρώιμων microLED παραμένουν εντός των προσδοκιών.

“Βασιζόμενη στο ρεκόρ της Apple στην ανάπτυξη, οι υψηλές δαπάνες που συνδέονται με κορυφαίες τεχνολογίες είναι συνήθως διαχειρίσιμες και μπορούν να αντιμετωπιστούν όσον αφορά την κλιμάκωση της παραγωγής,” ανέφερε η αναφορά. “Ωστόσο, η κύρια πρόκληση παραμένει στην υπέρβαση των σχετικών τεχνολογικών εμποδίων.”

Αυτά τα εμπόδια αναφέρεται ότι περιλαμβάνουν την απουσία σχεδιασμού ελέγχου κυκλώματος μέσα στα LEDs, που αυξάνει ενδεχομένως τον κίνδυνο ζημιάς των LED chip. “Επιπλέον, η λύση τεχνολογίας σφραγίδας δεν επαρκεί για να επιτύχει ακριβή μεταφορά, ειδικά όταν αλληλεπιδρά με τα κατακόρυφα chips της Osram,” σύμφωνα με την DigiTimes.

Διαβάστε παράλληλα: Ένας μηχανικός λογισμικού φόρεσε Apple Vision Pro στο γάμο του!

Το κύριο συμπέρασμα από τις σημερινές αναφορές είναι ότι η Apple πιθανότατα ελπίζει ακόμα να μεταβεί στο microLED στο μέλλον, αλλά το Apple Watch Ultra μπορεί να μην είναι απαραίτητα το πρώτο προϊόν που θα υιοθετήσει την τεχνολογία. Σύμφωνα με ξεχωριστή αναφορά σήμερα από το The Elec, η Apple μπορεί αντ’ αυτού να αποφασίσει να δώσει προτεραιότητα στην τεχνολογία microLED για μελλοντικές, ελαφρύτερες εκδόσεις του Apple Vision Pro, ενώ περιμένει τη μείωση του κόστους υλοποίησης στο ρολόι.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com