Η θρυλική Aston Martins του James Bond και άλλα αυτοκίνητα και gadgets υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούσε ο κινηματογραφικός χαρακτήρας, βρίσκονται στο Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Σικάγο, στα πλαίσια της έκθεσης 007 Science: Inventing the World of James Bond“. Πρόκειται για την πρώτη στο είδος της έκθεση σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία πίσω από το franchise ταινιών.

Αυτή η έκθεση επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς οι ομάδες παραγωγής Bond αξιοποίησαν την επιστήμη του πραγματικού κόσμου για να δημιουργήσουν τις περιπέτειες του πράκτορα 007 στην οθόνη. Στο μουσείο βρίσκονται τα ιδιαίτερα gadgets που δημιουργήθηκαν για τις ταινίες του James Bond μαζί με πραγματικές εφευρέσεις που δημιουργήθηκαν μετά από αυτά.

Υπάρχει και ένας εργαστηριακός χώρος εμπνευσμένος από το “Q” – την πηγή των μυστικών τεχνολογιών πεδίου στις ταινίες Bond – και οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο σχεδιασμό ενός κατασκοπευτικού οχήματος και σε άλλα gadgets.

Δείτε επίσης: NASA OSIRIS-REx: Δείγμα από τον αστεροειδή Bennu εκτίθεται σε μουσείο

Ο Chris Corbould, special effects supervisor, που εργάστηκε σε 15 ταινίες του James Bond, ανέφερε: “Υπήρξαν πολλές εκθέσεις James Bond, αλλά αυτή είναι η πρώτη όπου εξετάσαμε την επιστήμη του Bond και πώς επηρέασε τις μελλοντικές εφευρέσεις και ανακαλύψεις. Μερικά από αυτά τα πράγματα βγαίνουν από το μυαλό κάποιου και για εμάς τώρα είναι καθημερινά αντικείμενα“.

Η έκθεση “007 Science: Inventing the World of James Bond” θα είναι διαθέσιμη στο Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας του Σικάγο μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Η έκθεση περιλαμβάνει 13 οχήματα και πάνω από 90 αντικείμενα από τις θρυλικές ταινίες του Bond.

Οι δημιουργίες των ταινιών James Bond βασίζονταν πάντα στην επιστήμη, σύμφωνα με την Kathleen McCarthy, την επικεφαλής επιμελήτρια του μουσείου. Οι ταινίες συχνά χρησιμοποιούσαν προηγμένες τεχνολογίες, που αργότερα υλοποιούνταν και χρησιμοποιούνταν στην πραγματική ζωή, όπως υποβρύχιες κάμερες και ρολόγια με οθόνες.

Δεκάδες από τα πραγματικά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις ιδιαίτερες σκηνές των ταινιών βρίσκονται στην έκθεση, συμπεριλαμβανομένου του Aston Martin DBS

από το “Casino Royale” (2006).

Δείτε επίσης: Τι μπορείτε να κάνετε το παλιό σας αυτοκίνητο;

Το διαδραστικό στοιχείο της έκθεσης, που επιτρέπει στους επισκέπτες να φτιάξουν τα δικά τους gadgets, την ξεχωρίζει.

Όλα φτιάχτηκαν όχι μόνο για να σας πουν πώς συνέβησαν στις ταινίες αλλά και για να σας εμπνεύσουν να είστε δημιουργικοί“, είπε η McCarthy για την έκθεση James Bond του μουσείου.

Για να τονιστεί ο αντίκτυπος του James Bond στην καινοτομία στον πραγματικό κόσμο, στο τέλος της έκθεσης παρουσιάζεται μια συλλογή από σκηνικά Bond με τα σύγχρονα αντίστοιχά τους, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον.

Ο James Bond βασίζεται πάντα στην πραγματικότητα“, ανέφερε ο Chris Corbould σε συνέντευξή του.

Σημασία της έκθεσης “007 Science: Inventing the World of James Bond”

Η έκθεση του μουσείου συνδέεται με την ευρύτερη επιστήμη και τη βιομηχανία μέσω της παρουσίασης των τεχνολογικών επιτευγμάτων που παρουσιάζονται στις ταινίες του James Bond. Αυτά τα υψηλής τεχνολογίας gadgets και αυτοκίνητα αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στη διάρκεια των δεκαετιών.

Δείτε επίσης: Alef Model A: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ήδη 2000 προπαραγγελίες

Επιπλέον, η έκθεση προσφέρει μια ευκαιρία για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις καινοτομίες για την παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Πηγή: chicago.suntimes.com