Οι ενημερώσεις iOS 17.4 και iPadOS 17.4 προσθέτουν αυτόματα δημιουργημένα απομαγνητοφωνημένα κείμενα η αλλιώς Transcripts στο Apple Podcasts App που μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσα από τον podcasts player της Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple εμποδίζει την Epic να επιστρέψει στο iOS

Το Apple Podcasts θα δημιουργεί αυτόματα δημιουργημένα απομαγνητοφωνημένα κείμενα για τα podcasts από σήμερα, χάρη στην ενημέρωση 17.4 για iPhones και iPads. Τα κείμενα θα εμφανίζονται αυτόματα για νέα επεισόδια podcast λίγο μετά τη δημοσίευσή τους, ενώ η Apple θα μεταγράφει τα παλαιότερα επεισόδια podcast με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε ακόμα: ChatGPT Read Aloud: Η OpenAI Προσφέρει Φωνητική Ανάγνωση

Τα αυτόματα δημιουργημένα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των podcasts είναι αναζητήσιμα, επιτρέποντας στους χρήστες να πληκτρολογούν μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση και να προχωρούν σε αυτό το σημείο ενός επεισοδίου. Οι χρήστες μπορούν να βρουν τα κείμενα για τα μεμονωμένα επεισόδια podcasts στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης “Τώρα Παίζεται” (“Now Playing”).

Μετά την εισαγωγή των αυτόματα δημιουργημένων απομαγνητοφωνημένων κειμένων από το Spotify το περασμένο φθινόπωρο, δεν είναι έκπληξη ότι η Apple θέλει ο ενσωματωμένος podcast player της να παραμένει σε επίπεδο χαρακτηριστικών.

Δείτε επίσης:

Νέα Χαρακτηριστικά Μηνυμάτων στο Instagram και στο Threads

Ενώ οι μεταγραφές είναι βολικές για τους χρήστες (καθώς και μη διαπραγματεύσιμες για άτομα με αναπηρία ακοής ή προβλήματα ακοής), πολλοί παρουσιαστές podcast είναι προσεκτικοί για τα σφάλματα που μπορούν να συμβούν με τα αυτοματοποιημένα εργαλεία. Φαίνεται πως η Apple έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό. Οι παρουσιαστές podcast που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την αυτόματη μεταγραφή της Apple μπορούν να επιλέξουν να μεταφορτώσουν τα δικά τους απομαγνητοφωνημένα κείμενα μέσω ετικετών RSS ή στο Apple Podcasts Connect για προηγμένα επεισόδια, ή μπορούν να κατεβάσουν και να επεξεργαστούν τη μεταγραφή της Apple πριν την επαναφόρτωση.

Τα Apple Podcast Transcripts θα είναι διαθέσιμες για το Apple Podcasts σε πάνω από 170 χώρες, γραμμένες στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά, αλλά δεν θα μεταφράζουν τις μεταγραφές των podcast από μία γλώσσα σε μια άλλη.

Πηγή: theverge