Το YouTube δεν εμφανίζει προτεινόμενα βίντεο σε χρήστες που έχουν αποσυνδεθεί από το Google account τους και σε χρήστες που χρησιμοποιούν Incognito mode.

Με αυτή την πρόσφατη αλλαγή, εμφανίζεται μια απλή αρχική σελίδα του YouTube χωρίς βίντεο ή συμβουλές για το τι μπορείτε να παρακολουθήσετε, με βάση τις προτιμήσεις σας γενικά. Στο παρελθόν, το YouTube πρότεινε κάποια βίντεο και στις δύο περιπτώσεις (αποσύνδεση και incognito mode).

Δείτε επίσης: Youtube Create: Το Εργαλείο Δημιουργίας Βίντεο Επεκτείνεται

Τώρα, οι χρήστες βλέπουν ένα μήνυμα που λέει “Get Started” και “Start watching videos to help us build a feed of videos you’ll love“. Δηλαδή οι χρήστες πρέπει να παρακολουθήσουν περιεχόμενο σε αυτή την κατάσταση για να δημιουργηθεί ένα νέο feed που θα προτείνει βίντεο ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Όπως σημειώθηκε από ορισμένους στο X, οι χρήστες YouTube που έχουν καθαρίσει το ιστορικό αναζήτησης και παρακολούθησης ή έχουν απενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις ιστορικού τους, επίσης, δεν βλέπουν προτάσεις βίντεο ακόμα και όταν είναι συνδεδεμένοι στο Google account σας.

Δείτε επίσης: YouTube Κανάλια: Οι σελίδες τους ανανεώνονται στις τηλεοράσεις

Αρκετοί άνθρωποι διαφωνούν με αυτή την πρακτική του YouTube, καθώς πιστεύουν ότι η Google προσπαθεί να τους πιέσει να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι ή να ενεργοποιήσουν τις ρυθμίσεις

ιστορικού τους.

Γενικά, η αλλαγή αυτή στην πολιτική του YouTube μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την εμπειρία περιήγησης των χρηστών. Το να μην λαμβάνουν προτάσεις για βίντεο βασισμένες στην προηγούμενη δραστηριότητά τους, είναι πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο γενικευμένη και λιγότερο προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης.

Δείτε επίσης: Το YouTube Shorts προσθέτει τη δυνατότητα remix μουσικών βίντεο

Επιπλέον, η αλλαγή αυτή μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα των χρηστών να επιστρέψουν σε βίντεο που έχουν παρακολουθήσει προηγουμένως αλλά δεν έχουν αποθηκεύσει. Χωρίς τις προτάσεις, θα πρέπει να αναζητήσουν ξανά το βίντεο μόνοι τους.

Τέλος, η αλλαγή αυτή μπορεί να έχει επίπτωση στην εμπειρία των χρηστών YouTube που προτιμούν να παρακολουθούν βίντεο σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης για λόγους ιδιωτικότητας. Χωρίς προτάσεις, η περιήγησή τους στο YouTube μπορεί να γίνει λιγότερο ευχάριστη και πιο χρονοβόρα.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com