Η Kate Middleton, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, θέλει να ηρεμήσει τις φήμες σχετικά με τη φωτογραφία της ίδιας και των παιδιών της, η οποία έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων. Σύμφωνα με την Kate Middleton, η ίδια ήταν αυτή που έκανε Photoshop στην περιβόητη φωτογραφία.

Δείτε επίσης: Κάντε μια εικονική περιήγηση στις Βερσαλλίες μέσω της Google

«Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με το Photoshop», είπε η Kate Middleton σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της ίδιας και του πρίγκιπα William στο X, το πρωί της Δευτέρας. “Ήθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για οποιαδήποτε σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες. Ελπίζω όλοι όσοι γιορτάζουν να είχαν μια πολύ χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας.

Η Middleton δημοσίευσε τη φωτογραφία, η οποία τη δείχνει να κάθεται και να χαμογελά με τα παιδιά της George, Charlotte, και Louis, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή για να τιμήσει τη γιορτή της Μητέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά ειρωνικό τρόπο, η φωτογραφία φαινόταν να έχει στόχο να καταπνίξει τις έντονες εικασίες γύρω από την απουσία της Middleton από τα φώτα της δημοσιότητας για σχεδόν δύο μήνες, μετά από μια προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά.

Η σπάνια εξαφάνισή της πυροδότησε πολλές φήμες και θεωρίες συνωμοσίας, με ορισμένους να δηλώνουν ότι ήταν απόδειξη ότι αυτή και ο πρίγκιπας William είχαν προβλήματα στο γάμο τους. Άλλοι υπέθεσαν ότι έπασχε από μια πιο σοβαρή κατάσταση υγείας και ότι θα μπορούσε να είναι σε κώμα.

Ωστόσο, αντί να κατευνάσει τις θεωρίες συνωμοσίας του κοινού, η πρόσφατη φωτογραφία της Middleton απλώς τις τροφοδότησε. Οι χρήστες επεσήμαναν ότι η Kate Middleton δεν φορούσε τη βέρα της στη φωτογραφία και ότι το πρόσωπό της φαινόταν διαφορετικό από μια φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα, κάτι που δηλώνει ότι έχει υποστεί Photoshop.

Δείτε ακόμα: Apple: Φόρος τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ με αφιέρωμα στο site

Επίσης μερικά από τα μεγαλύτερα φωτογραφικά πρακτορεία του κόσμου απέσυραν την εικόνα από τα δίκτυά τους και εξέδωσαν μια ειδοποίηση, υποστηρίζοντας ότι η φωτογραφία είχε παραποιηθεί.

Με λέξεις-κλειδιά όπως “royals,” “missing princess,” “kill notice,” και “manipulated photo,” δεν είναι περίεργο γιατί αυτό το περιστατικό μετατράπηκε γρήγορα σε μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες των τελευταίων ημερών. Ωστόσο πολλές γυναίκες, επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους όλη την ώρα — ειδικά όταν το ταίρι τους είναι αυτός που τραβάει τη φωτογραφία. Και μάλλον αυτό είναι που συνέβη κι εδώ.

Δυστυχώς, ενώ η Kate Middleton είναι πιθανώς απλώς μια μαμά που δεν της άρεσε η φωτογραφία που τράβηξε ο σύζυγός της, φαίνεται πως όταν είσαι ένα από τα κύρια μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν επιτρέπεται να κάνεις κανονικά πράγματα όπως Photoshop στις φωτογραφίες σου.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το Photoshop είναι ένα ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας εικόνων που προσφέρει πολλές λειτουργίες, όπως στην περίπτωση της Kate Middleton. Μερικές από τις βασικές λειτουργίες που πρέπει να γνωρίζει ένας αρχάριος είναι η επιλογή και η μετακίνηση αντικειμένων, η ρύθμιση της φωτεινότητας και της αντίθεσης, καθώς και η εφαρμογή φίλτρων και εφέ. Η επιλογή και η μετακίνηση αντικειμένων είναι οι πιο βασικές λειτουργίες στο Photoshop. Μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τμήμα της εικόνας και να το μετακινήσετε, να το αλλάξετε σε μέγεθος ή να το περιστρέψετε. Τέλος, το Photoshop προσφέρει μια πληθώρα φίλτρων και εφέ που μπορείτε να εφαρμόσετε στις εικόνες σας. Αυτά μπορούν να προσθέσουν καλλιτεχνικά στοιχεία, να βελτιώσουν την ποιότητα της εικόνας ή ακόμη και να αλλάξουν εντελώς την εμφάνιση της εικόνας.

Πηγή: gizmodo