Παρά τις 13 υποψηφιότητες για Oscar, η Apple TV+ δεν κέρδισε καμία στην τελετή των Oscar, σε μια χρονιά που σχεδόν όλοι οι streamers αποκλείστηκαν. Ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο να είναι η χρονιά που τα Όσκαρ έκαναν την καλύτερη ταινία να είναι η καλύτερη ταινία. Αλλά εκτός από το ότι η “Barbie” πρακτικά αγνοήθηκε, υπήρχε μόνο ένα βραβείο για οποιαδήποτε υπηρεσία ροής.

Δείτε επίσης: Apple ID: Θα μετονομαστεί σε «Apple Account»;

Το Netflix κέρδισε ένα Όσκαρ για το “The Wonderful Story of Henry Sugar“, μια συμμετοχή στην κατηγορία Ταινιών Μικρού Μήκους Ζωντανής Δράσης. Αυτή ήταν η μόνη νίκη streaming μέσα σε ένα χρόνο, με συνολικά 32 υποψηφιότητες σε Netflix, Apple TV+ και πολλά άλλα.

Η Apple είχε 13 από τις υποψηφιότητες για Oscar, με 10 για το “Flowers of the Killer Moon” και τις υπόλοιπες για το “Napoleon“. Από τους άλλους streamers, το Netflix είχε πρωτοστατήσει με 19 υποψηφιότητες, σε 11 ταινίες.

Συνολικά, το Netflix έχει καλύτερο ιστορικό για τις νίκες στα βραβεία Oscar από οποιονδήποτε άλλο streamer. Το 2023 κέρδισε έξι βραβεία, για παράδειγμα, ενώ το 2022 η μία νίκη του ήταν του καλύτερου σκηνοθέτη για την Jane Campion.

Δείτε ακόμα: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη

Ωστόσο, το ακόμη πιο σημαντικά βραβεία δεν απονέμονται στο Netflix και όλους τους streamers – εκτός από την Apple. Το 2022, το «CODA» έκανε το Apple TV+ την πρώτη υπηρεσία ροής

που κέρδισε το Oscar καλύτερης φωτογραφίας.

Παραδοσιακά, ένα Oscar καλύτερης ταινίας είναι πολύ σημαντικό για μια ταινία. Πρώτον, συνήθως θα επανακυκλοφορήσει στον κινηματογράφο- η Apple το έκανε αυτό με το “Killers of the Flower Moon” μόνο και μόνο επειδή προτάθηκε.

Στη συνέχεια, σχεδόν για πάντα μετά, οι ταινίες θα τα πηγαίνουν καλύτερα στις πωλήσεις και στο streaming όταν θα έχουν το βραβείο “καλύτερης εικόνας”. Για πολλά χρόνια, η κατάκτηση ενός Όσκαρ μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην κερδοφορία μιας ταινίας.

Δείτε επίσης: Apple Sports: Νέο app για την παρακολούθηση αθλητικών σκορ

Κανείς δεν περιμένει ότι η κατασκοπευτική ταινία του Apple TV+ “Argylle” θα είναι καν υποψήφια για τα Βραβεία Oscar του χρόνου. Αλλά είτε η Apple εναποθέτει τις ελπίδες της στο επερχόμενο θρίλερ “Wolfs” είτε στο romcom “Project Artemis“, θα δυσκολευτεί να πάρει ένα Όσκαρ.

Τον Ιούνιο του 2023, η Ακαδημία έφερε νέους κανόνες για τα Όσκαρ και συγκεκριμένα το βραβείο καλύτερης ταινίας. Έχουν να κάνουν με τη διάρκεια μιας ταινίας στους κινηματογράφους και με το πόσο διαδεδομένη είναι η κυκλοφορία της στις ΗΠΑ.

Πηγή: appleinsider