Το Google Messages διαθέτει τη δυνατότητα να ορίζετε προσαρμοσμένα χρώματα για τις συνομιλίες RCS για μερικούς χρήστες της έκδοσης beta.

Πίσω τον Νοέμβριο, η Google εισήγαγε επιλογές χρωμάτων για τις φυσαλίδες συνομιλίας, επιτρέποντας στους χρήστες να εξατομικεύουν τα χρώματά τους. Τώρα, φαίνεται ότι η ενημέρωση κυκλοφορεί σταδιακά σε δοκιμαστικούς χρήστες. Αυτή η αλλαγή είναι ορατή στις εκδόσεις 20240228 έως 20240308 της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, σύμφωνα με το Android Police.

Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια συνιστώμενη συστατική σερβικής πλευράς στο παιχνίδι. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι οι προσαρμοσμένες φυσαλίδες είναι αποκλειστικές για τις συνομιλίες RCS και δεν θα εμφανιστούν στις συνομιλίες SMS.

Δείτε ακόμα: Τα γραφεία που σχεδίασε η Google έχουν κακή σύνδεση Wi-Fi

Για να εξερευνήσετε τις νέες επιλογές χρωμάτων, απλώς πατήστε το κουμπί με τρεις τελείες σε οποιοδήποτε νήμα Google Messages και επιλέξτε “Αλλαγή χρωμάτων” από το μενού πλεονάζοντος. Εάν προτιμάτε άλλη διαδρομή, μεταβείτε στο μενού πλεονάζοντος, πατήστε στα Λεπτομέρειες ή Λεπτομέρειες ομάδας και αναζητήστε την επιλογή “Αλλαγή χρωμάτων” ακριβώς κάτω από το τμήμα εικόνων και βίντεο. Θα εμφανιστεί ένα πλήρης προεπισκόπηση της οθόνης, προσφέροντας εννέα επιλογές που περιλαμβάνουν ένα προεπιλεγμένο χρώμα, μπλε, μωβ, πράσινο, πορτοκαλί και ροζ, μεταξύ άλλων επιλογών. Το προεπιλεγμένο θέμα χρησιμοποιεί δυναμικό θέμα Material You, επιλέγοντας διακριτικά χρώματα από τον τοίχο της συσκευής

σας. Ταυτόχρονα, οι άλλες οκτώ επιλογές επιλέγουν πιο ζωηρά χρώματα.

Το θέμα που επιλέγετε επηρεάζει σχεδόν τα πάντα στην οθόνη, από τη φυσαλίδα μηνύματος σας μέχρι διάφορα στοιχεία.

Δείτε επίσης: Google Gemini: Περιορισμοί στα ερωτήματα που σχετίζονται με τις εκλογές

Μόλις επιλέξετε ένα νέο χρώμα για ένα νήμα, εμφανίζεται ένα μήνυμα στο κάτω μέρος της οθόνης που λέει “Αλλάξατε το θέμα.” Θα δείτε επίσης έναν σύνδεσμο Αλλαγή δίπλα σε αυτό που σας πάει απευθείας στη σελίδα ρυθμίσεων, κάνοντας εύκολο το να επιστρέψετε ή να επιλέξετε άλλο θέμα.

Σύμφωνα με το Android Police, αν αλλάξετε τα χρώματα της συνομιλίας σας στο Messages αλλά ο φίλος σας δεν έχει ακόμα την ενημέρωση, το τηλέφωνό του δεν θα εμφανίσει τα φανταχτερά χρώματα. Αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η ενημέρωση θα τον φτάσει σύντομα και αυτόν.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com