Την Τετάρτη, τα Meta, Instagram και Messenger βρέθηκαν πάλι εκτός λειτουργίας, με σχεδόν δύο χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως να αναφέρουν πως δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, σύμφωνα με το DownDetector.

Δείτε επίσης: Ray-Ban Meta: Τώρα αναγνωρίζουν και περιγράφουν αξιοθέατα

Οι αναφορές ότι οι ιστότοποι που ανήκουν στη Meta ήταν εκτός λειτουργίας άρχισαν να αυξάνονται γύρω στις 10 π.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής και γρήγορα εκτοξεύτηκαν, ανέφερε το DownDetector.

Η ιστοσελίδα παρακολούθησης έδειξε ότι το 70% από τα περίπου 1,700 άτομα που ανέφεραν πρόβλημα με τη λειτουργία δεν μπορούσαν να συνδεθούν στις εφαρμογές, ενώ το 22% αντιμετώπιζε προβλήματα στην πρόσβαση στις ιστοσελίδες. Άλλοι 8% αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη σύνδεση.

Χρήστες της Meta ανέφεραν επίσης στην ανταγωνιστική πλατφόρμα Χ τις διακοπές και ρωτούσαν εάν και άλλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λίγο παραπάνω από δύο εβδομάδες που τα ευρέως χρησιμοποιούμενα κοινωνικά μέσα της Meta βγήκαν εκτός λειτουργίας.

Δείτε ακόμα: Meta: Ανακοίνωσε το πρώτο της μέρισμα!

Ένα τεχνικό ζήτημα προκάλεσε ευρείες δυσκολίες στη σύνδεση για λίγες ώρες σε διάφορες πλατφόρμες της Meta, όπως το Facebook, το Instagram, το Threads και το Messenger, στις 5 Μαρτίου.

Ο Andy Stone, επικεφαλής επικοινωνίας της Meta, αναγνώρισε τα θέματα στο X, πρώην γνωστό ως Twitter, και είπε ότι η εταιρεία “αντιμετώπισε το θέμα το συντομότερο δυνατό για όλους όσους επηρεάστηκαν και ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση“.

Χρήστες του Meta, ανέφεραν ότι έμειναν έξω από τους λογαριασμούς τους στο Facebook και τα feeds στην πλατφόρμα, καθώς και τα Threads και το Instagram

δεν ανανεώνονταν όσο η πλατφόρμα ήταν εκτός λειτουργίας.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας της Υποδομής των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η υπηρεσία “δεν είναι ενήμερη για καμία συγκεκριμένη σχέση με εκλογικά θέματα ή καμία συγκεκριμένη κακόβουλη κυβερνοεπιθετική δραστηριότητα σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Meta: Διαγράφει όλους τους λογαριασμούς Oculus;

Οι διακοπές λειτουργίας των social media μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνία. Καταρχάς, μπορεί να διαταράξει την καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων, καθώς πολλοί εξαρτώνται από τις πλατφόρμες για να μείνουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα social media για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους μπορεί να υποστούν οικονομικές απώλειες λόγω της αδυναμίας τους να φτάσουν στο κοινό τους. Τέλος, οι διακοπές των social media μπορούν να επηρεάσουν την πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και νέα. Πολλοί άνθρωποι βασίζονται στα social media για ενημέρωση, είτε πρόκειται για τοπικά νέα, είτε για παγκόσμια γεγονότα. Η απώλεια αυτής της πηγής πληροφόρησης μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Πηγή: nypost