Η Rubrik, μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας, αιτήθηκε μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

Κατά την υποβολή της Δευτέρας (1η Απριλίου) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η εταιρεία δεν αποκάλυψε το μέγεθος της προσφοράς, αλλά ανακοίνωσε τα σχέδιά της για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την ονομασία “RBRK”.

Το Rubrik Security Cloud προσφέρει προστασία δεδομένων, αναλύσεις απειλών, πολιτική ασφαλείας δεδομένων, ανάκτηση στον κυβερνοχώρο και πρόσθετα προϊόντα ασφάλειας δεδομένων, όπως περιγράφεται στην παρουσίαση.

Διαβάστε ακόμη: SONY: Εφαρμόζει IPO μετά τη μείωση πωλήσεων του PS5

Η εταιρεία είχε πάνω από 6.100 πελάτες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με τους 5.000 του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με δήλωσή της. Το συνολικό ετήσιο επαναλαμβανόμενο εισόδημα από συνδρομές (ARR) ανήλθε σε 784 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Ιανουαρίου, αύξηση από τα 532,9 δολάρια την ίδια ημερομηνία του 2023.

«Η Rubrik ιδρύθηκε με ένα όραμα να παρέχει ανθεκτικότητα στις επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας το πλέον κρίσιμο περιουσιακό στοιχείο οποιουδήποτε οργανισμού – τα δεδομένα», όπως δήλωσε ο Bipul Sinha, Διευθύνων Σύμβουλος, πρόεδρος και συνιδρυτής της Rubrik. «Αναπτύξαμε μια μοναδική αρχιτεκτονική για να συνδυάσουμε δεδομένα και μεταδεδομένα (πλαίσιο εφαρμογής) από επιχειρηματικές εφαρμογές σε όλο το cloud, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας και της διαθεσιμότητας των δεδομένων ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους. Αυτό μας επέτρεψε να μετατρέψουμε τα αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων σε ένα στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο που βρίσκεται στο επίκεντρο της ασφάλειας και της τεχνητής νοημοσύνης

».

Το 98% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα ορατότητας δεδομένων λόγω πολύπλοκων τεχνολογικών στοίβων, αφήνοντας τρωτά σημεία που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι, δήλωσε ο Rubrik στις 27 Μαρτίου όταν ανακοίνωσε μια συνεργασία με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike.

Αυτή η συνεργασία απευθύνεται σε επαγγελματίες ασφαλείας που διαθέτουν το απαραίτητο όραμα για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά των παραβιάσεων ευαίσθητων πληροφοριών, μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας.

Η Rubrik ιδρύθηκε το 2014 και χρηματοδοτήθηκε από τη Microsoft και το 2021, αξιολογήθηκε στα 4 δισ. δολάρια.

Η ανακοίνωση της Rubrik για την επικείμενη δημόσια εγγραφή (IPO) ακολουθεί μετά από πολλά αιτήματα.

Δείτε επίσης: Reddit: Θέλει να κυκλοφορήσει δημόσια το IPO τον Μάρτιο

Αυτές οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τα εξής: Μια κατάθεση από την Ibotta στις 22 Μαρτίου, η οποία είναι προμηθευτής ψηφιακών προωθήσεων και λύσεων μάρκετινγκ – μια κατάθεση από το Reddit τον Φεβρουάριο, τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από 70 εκατομμύρια ενεργούς επισκέπτες – και μια ανακοίνωση της Sony τον Φεβρουάριο ότι προγραμματίζει να κυκλοφορήσει τη μονάδα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της, Sony Financial Group, το επόμενο φθινόπωρο.

Πηγή: pymnts