Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι μερικοί χρήστες του Outlook αντιμετωπίζουν προβλήματα με email που αποκλείονται και χαρακτηρίζονται ως spam κατά την αποστολή σε λογαριασμούς Gmail.

Δείτε επίσης: Microsoft Outlook: Οι ενημερώσεις Δεκεμβρίου προκαλούν ειδοποιήσεις ασφαλείας ICS

Αυτό το πρόβλημα που είναι γνωστό, επηρεάζει μόνο τους χρήστες με domain Outlook.com, σύμφωνα με έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε από τηn εταιρεία την Τρίτη.

Οι χρήστες του Outlook που επηρεάστηκαν ενημερώνονται μέσω επαναλαμβανόμενων email από τους διακομιστές του Gmail, ότι τα μηνύματά τους θεωρήθηκαν spam και έχουν εμποδιστεί από την παράδοση στο εισερχόμενο ταχυδρομείο του παραλήπτη.

Η ιστοσελίδα υποστήριξης της Google αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό να αποκλείεται μόνο ένα υποσύνολο από αυτά τα μηνύματα επειδή έχουν “μεγάλη πιθανότητα να είναι ανεπιθύμητη αλληλογραφία“.

Διαθέσιμη προσωρινή επιδιόρθωση

Μέχρι η Ομάδα του Outlook να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Microsoft συμβουλεύει τους χρήστες που επηρεάζονται να προσθέσουν ένα alias Outlook.com στους λογαριασμούς τους και να αποστείλουν email στις επαφές Gmail χρησιμοποιώντας αυτό το ψευδώνυμο.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διορθώνει πρόβλημα σύνδεσης που επηρεάζει το Outlook

Τα aliases του Outlook είναι επιπλέον διευθύνσεις email που σχετίζονται με το λογαριασμό σας στο Outlook.com και χρησιμοποιούν τα ίδια εισερχόμενα, λίστα επαφών και ρυθμίσεις λογαριασμού με την κύρια διεύθυνση email σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει όταν τα Outlook email μπλοκάρονται ως spam από το Gmail. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους στο Outlook.com με οποιοδήποτε alias επειδή όλα χρησιμοποιούν τα ίδια διαπιστευτήρια.

Για να προσθέσετε ένα νέο ψευδώνυμο, κάντε κλικ στο “Προσθήκη alias” και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στη Microsoft αν απαιτείται. Στην ενότητα “Προσθήκη alias“, δημιουργήστε μια νέα διεύθυνση email στο Outlook.com και ορίστε την ως alias ή προσθέστε μια υπάρχουσα διεύθυνση email ως alias, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Προσθήκη alias.”

Μετά τη δημιουργία του νέου alias στο Outlook.com, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να στείλετε email από διαφορετική διεύθυνση email.

Οδηγίες Google για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Παρόλο που η Microsoft δεν διευκρίνισε τον ακριβή λόγο για τον οποίο τα emails του Outlook ετικετοποιούνται και αποκλείονται ως spam μηνύματα, η εταιρεία υποδηλώνει ότι θα πρέπει να εξετάσει τις νέες οδηγίες για τους μαζικούς αποστολείς προκειμένου να βελτιώσει την παράδοση των emails του Outlook στους λογαριασμούς Gmail.

Δείτε επίσης: Νέο κρίσιμο σφάλμα Moniker Link RCE στο Microsoft Outlook

Η Google αποκλείει πλέον τα emails που στέλνονται από μαζικούς αποστολείς που δεν ακολουθούν αυστηρότερα όρια ανεπιθύμητων μηνυμάτων και δεν πιστοποιούν τα μηνύματά τους όπως απαιτείται από τις νέες οδηγίες που σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν την προστασία ενάντια σε ανεπιθύμητα μηνύματα και επιθέσεις phishing.

Τον Ιούνιο, η Google θα αρχίσει να εφαρμόζει αυτές τις νέες απαιτήσεις για να εμποδίσει το spam, τις προσπάθειες phishing και το malware να φτάσουν στα εισερχόμενα των χρηστών της.

Πώς μπορεί κάποιος να αποφύγει την λήψη spam email;

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τη λήψη spam email, όπως στην περίπτωση του Gmail και του Outlook, είναι η χρήση φίλτρων spam στο λογαριασμό σας. Πολλές υπηρεσίες email προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τι είδους μηνύματα θέλετε να λαμβάνετε και ποια να απορρίπτονται. Επίσης, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν δίνετε τη διεύθυνση email σας. Αποφεύγετε να την κοινοποιείτε σε ιστότοπους που δεν εμπιστεύεστε ή που δεν έχουν σαφείς πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μια άλλη στρατηγική είναι η χρήση διαφορετικών διευθύνσεων email για διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε ένα email για προσωπική χρήση, ένα για επαγγελματική χρήση και ένα για την εγγραφή σε ιστότοπους ή υπηρεσίες. Τέλος, είναι πολύ χρήσιμο να αναγνωρίζετε τα σημάδια των ανεπιθύμητων email. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αόριστους τίτλους, ορθογραφικά λάθη, ανώνυμους αποστολείς ή αιτήματα για προσωπικές πληροφορίες.

Πηγή: bleepingcomputer