Η Google ανακοίνωσε ότι μια νέα ενημέρωση ασφαλείας για τα τηλέφωνα Pixel, είναι διαθέσιμη από χθες, 2 Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αρχίσετε να την λαμβάνετε στην Pixel συσκευή σας. Άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων Android, όπως η Samsung, έχουν ήδη κυκλοφορήσει τις μηνιαίες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ενημέρωση του Απριλίου 2024 για τα τηλέφωνα Pixel έγινε διαθέσιμη αμέσως μετά την ενημέρωση για τα ρολόγια Pixel που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Google Pixel: Εναλλαγή από φωνητική σε βίντεο κλήση με one-tap

Οι ενημερώσεις ασφαλείας είναι διαθέσιμες για τα παρακάτω μοντέλα των συσκευών Pixel με την έκδοση AP1A.240405.002 (καθώς και την έκδοση .A1 για το Pixel Fold).

Η ενημέρωση του Απριλίου 2024 θα είναι διαθέσιμη από σήμερα για το Pixel 5a 5G και μεταγενέστερες εκδόσεις, αλλά μπορεί να χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να εμφανιστεί, ανάλογα με τη συσκευή, τον παροχέα κινητής τηλεφωνίας και την περιοχή σας.

Η Google εξηγεί ότι υπάρχουν οκτώ γενικές ενημερώσεις ασφαλείας για το Android 14, οι οποίες περιλαμβάνονται στην ενημέρωση του Απριλίου 2024. Από αυτές, οκτώ αναφέρονται στο δελτίο της 1ης Απριλίου, ενώ άλλες 20 φέρουν ημερομηνία 5ης Απριλίου. Αν και η Google δεν παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για αυτές τις ευπάθειες, αξιολογεί τη σοβαρότητά τους. Τα ευπάθεια στην ασφάλεια που αναφέρονται στα δελτία της 1ης και 5ης Απριλίου κατατάσσονται σε επίπεδο σοβαρότητας από υψηλό έως κρίσιμο.

Πέρα από τις αδυναμίες ασφαλείας στο Android 14, υπάρχουν 25 ενημερώσεις κώδικα ειδικά για τις συσκευές Pixel. Αυτές ποικίλουν από μέτριες έως κρίσιμες, με τη Google να αναφέρει ότι δύο από αυτές “μπορεί να εκμεταλλευτούνται με περιορισμένο, στοχευμένο τρόπο”. Τα δύο προβλήματα έχουν εντοπιστεί με τους κωδικούς CVE-2024-29745 και CVE-2024-29748. Το πρώτο επηρεάζει τον εκκινητή Pixel, ενώ το δεύτερο επηρεάζει το firmware Pixel. Προς το παρόν, αυτές είναι οι πληροφορίες που διαθέτουμε για αυτές τις ευπάθειες, με το βέλτιστο για εσάς να είναι η άμεση ενημέρωση του τηλεφώνου σας.

Τέλος, η ενημέρωση του Απριλίου 2024 περιλαμβάνει ορισμένες διορθώσεις σφαλμάτων για τις συσκευές Pixel:

  • Η ενημέρωση διορθώνει ένα σφάλμα που αναφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα και επηρεάζει τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.
  • Αντιμετωπίστηκε επίσης ένα πρόβλημα που προκάλεσε την εμφάνιση μαύρης οθόνης στο Pixel 8 και Pixel 8 Pro κατά τη μετάβαση από λειτουργία φωτογραφίας σε λειτουργία βίντεο με τυπικό ζουμ 1x.
  • Η σταθερότητα της κάμερας βελτιώνεται με την προσαρμογή των επιπέδων ζουμ στα Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel 8, Pixel 8 Pro και Pixel Fold.

Δείτε ακόμα: Google Pixel: Η ενημέρωση του συστήματος Ιανουαρίου τα καθιστά άχρηστα

  • Ένα σφάλμα που προκάλεσε την εμφάνιση μιας μαύρης οθόνης κατά το ξεκλείδωμα ενός Pixel 5a (5G) σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει επίσης διορθωθεί.

Για να ελέγξετε εάν το Pixel σας, έχει λάβει την ενημέρωση Απριλίου 2024, πηγαίνετε σε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ενημέρωση λογισμικού.

Πηγή: androidcentral