Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Bloomberg, η Apple κάνει έρευνα και εργάζεται πάνω σε AI ρομπότ, με στόχο να δημιουργήσει νέα πιθανά προϊόντα στην κατηγορία των οικιακών ρομπότ.

Λέγεται ότι η εταιρεία θέλει να φτιάξει ένα ρομπότ που θα μπορούσε να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του ή μια ρομποτική συσκευή με οθόνες. Το robotic display project είναι πιο ανεπτυγμένο μέχρι στιγμής, αλλά έχει αντιμετωπίσει διάφορα θέματα. Κατά καιρούς, έχει αποσυρθεί από τα σχέδια της εταιρείας αλλά τελευταία έχει μπει ξανά στο πλάνο της Apple. Και τα δύο projects βρίσκονται ακόμη σε “πρώιμη ερευνητική φάση“, το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να τα δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον ή …. και ποτέ. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα προϊόν αποσύρεται πριν την κυκλοφορία, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Το ρομπότ Figure One θα κάνει τις δουλειές του σπιτιού για εσάς

Ο αντιπρόεδρος στο τμήμα Hardware Engineering της Apple, Matt Costello, και ο Senior Director of Home Hardware Engineering, Brian Lynch, φέρονται να ηγούνται των ρομποτικών projects. Οι υπάλληλοι του τμήματος AI της Apple εργάζονται επίσης σε αλγόριθμους

για να βοηθήσουν τα ρομπότ να μετακινούνται στα σπίτια των ανθρώπων, ένα κομμάτι που θα μπορούσε να συνδεθεί με το mobile robot project.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple προσλαμβάνει νέα άτομα για αυτά τα projects, ζητώντας από τους υποψηφίους να βοηθήσουν “στη διαμόρφωση τεχνητής νοημοσύνης που θα τροφοδοτήσει την επόμενη γενιά προϊόντων της Apple“. Επιπλέον, το site λέει ότι η Apple αναζητά μηχανικούς και ερευνητές για να “βοηθήσουν στην έρευνα, τον καθορισμό και την ανάπτυξη πολύπλοκων ρομποτικών συστημάτων και εμπειριών στον πραγματικό κόσμο“.

Δείτε επίσης: Το Ντουμπάι δοκιμάζει AI ρομπότ για εντοπισμό κυκλοφοριακών παραβάσεων

Το πιθανό ενδιαφέρον της Apple για τα οικιακά AI ρομπότ μπορεί να σχετίζεται με την απόσυρση του Apple Car project. Η εταιρεία εργαζόταν τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα, αλλά πρόσφατα αποφάσισε να το αφήσει πίσω.

Στον κόσμο της ρομποτικής, η Apple θα ενταχθεί σε ένα ακόμα αναδυόμενο αλλά ανταγωνιστικό τοπίο, με τις Amazon, Roomba και Unitree να κυκλοφορούν ήδη προϊόντα στον χώρο της οικιακής ρομποτικής. Η αγορά οικιακών ρομπότ βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, με την τεχνολογία να εξελίσσεται σε γοργούς ρυθμούς. Τα ρομπότ αυτά έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην εκτέλεση διαφόρων οικιακών εργασιών, όπως η καθαριότητα, η μαγειρική και η φροντίδα των παιδιών.

Οι καταναλωτές αρχίζουν να αναγνωρίζουν την αξία των οικιακών ρομπότ και η ζήτηση αυξάνεται. Ωστόσο, η υψηλή τιμή και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην τεχνολογία αποτελούν εμπόδια για την ευρύτερη αποδοχή τους.

Δείτε επίσης: Unitree H1: Είναι το πιο γρήγορο ανθρωποειδές ρομπότ;

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οικιακών ρομπότ επενδύουν σε έρευνα και ανάπτυξη για να βελτιώσουν την τεχνολογία και να δημιουργήσουν πιο προηγμένα και χρήσιμα προϊόντα.

Η είσοδος της Apple στην αγορά των οικιακών ρομπότ μπορεί να αλλάξει το τοπίο, καθώς η εταιρεία έχει τη φήμη της καινοτομίας και της ποιότητας. Η πιθανή κυκλοφορία του AI-powered ρομπότ της Apple αναμένεται να αναδείξει την αγορά και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Πηγή: www.pcmag.com