Το Google Drive είναι μια συνηθισμένη επιλογή αποθήκευσης στο cloud για εργασίες και εκπαιδευτικά αρχεία, ιδίως εάν συνεργάζεστε με άλλους ή αν ανήκετε σε μία ευρύτερη ομάδα εργασιών. Ωστόσο, μερικές φορές χρειάζεται να κατεβάσετε ένα αρχείο στη συσκευή σας για πιο άμεση εργασία ή για να το μετακινήσετε πιο εύκολα αλλού.

Δείτε επίσης: Google Drive: Οδηγίες ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων

Για τον σκοπό αυτό, το Drive σάς επιτρέπει να κατεβάσετε αρχεία γρήγορα απευθείας από την αρχική σελίδα. Παρακάτω παρουσιάζεται πώς να το κάνετε, τι να κάνετε αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, και τι να δοκιμάσετε αν κάτι δεν λειτουργεί.

Από το Google Drive στον Η/Υ

Βήμα 1: Πηγαίνετε στο Google Drive και εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε.

Βήμα 2: Δεξί κλικ επάνω του.

Βήμα 3: Επιλέξτε το Λήψη από το μενού που εμφανίζεται.

Βήμα 4: Το Drive δεν δίνει πάντα την επιλογή για την τοποθεσία λήψης, οπότε μπορεί να χρειαστεί να μετακινήσετε χειροκίνητα το αρχείο από την τοπική αποθήκευσή σας στο σημείο που έχετε στο μυαλό σας.

Δείτε ακόμα: Google Drive: Απογοήτευση χρηστών για την εξαφάνιση αρχείων

Από το Google Drive στο smartphone

Αν χρησιμοποιείτε μια φορητή συσκευή όπως ένα smartphone, η λήψη αρχείων εδώ είναι εξίσου απλή. Ας ρίξουμε μια ματιά στη μέθοδο για το iPhone ως παράδειγμα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Drive και βρείτε το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε.

Βήμα 2: Καταγράψτε στο εικονίδιο τριών τελείων στα δεξιά του και επιλέξτε Λήψη

.

Βήμα 3: Το αρχείο θα εμφανιστεί στις ειδοποιήσεις σας.

Δείτε επίσης: Google Drive: Το 40% των αρχείων περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα

Αντιμετώπιση προβλημάτων λήψης από το Google Drive

Αν ένα αρχείο δεν μπορεί να γίνει λήψη, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τα καταφέρετε:

  • Καθαρίστε τη μνήμη cache και τα cookies στον περιηγητή σας και δοκιμάστε ξανά.
  • Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στον περιηγητή σας. Μερικές φορές η ασφάλεια του περιηγητή εμποδίζει τις λήψεις και μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιηθεί για να λειτουργήσει αυτό.
  • Ελέγξτε τις άδειες για το αρχείο. Υπάρχει μια επιλογή Κοινοποίησης στο Drive που επιτρέπει στους δημιουργούς να απενεργοποιήσουν τις επιλογές λήψης ενός αρχείου. Αν αυτό έχει απενεργοποιηθεί, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε ξανά, ή να ζητήσετε από τον υπεύθυνο του αρχείου να το ενεργοποιήσει.
  • Αν χρησιμοποιείτε φραγή διαφημίσεων, ενδέχεται να χρειαστεί να την απενεργοποιήσετε για να μπορέσετε να κατεβάσετε επιτυχώς αρχεία από το Drive.

Πηγή: digitaltrends