Η μέρα που το φεγγάρι εμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου για λίγα λεπτά (εάν ο καιρός και η τοποθεσία το επιτρέπουν) έφτασε. Η Google τίμησε την ολική έκλειψη ηλίου με το doodle σχέδιό του τη Δευτέρα.

Στην αρχική σελίδα του google.com, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ένα σχέδιο που δημιουργήθηκε από την Google Doodler Alyssa Winans. Μέσα από την απεικόνιση της ολικής έκλειψης μέσω των γραμμάτων της Google, οι λάτρεις μπορούν να συνδυάσουν δύο θέματα που σπάνια συναντώνται: την τέχνη και την επιστήμη.

Διαβάστε επίσης: Η ολική ηλιακή έκλειψη θα είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ!

Google Doodle το 2017

Κατά την ηλιακή έκλειψη που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2017, η Google δημιούργησε ένα σχέδιο doodle που απεικονίζει δύο εξωγήινους διαστημικούς να παίζουν βόλεϊ με το φεγγάρι. Καθώς το φεγγάρι κάνει μια κυκλική περιστροφή στον ουρανό, επικαλύπτει μερικώς τον ήλιο. Το λογότυπο της Google διακοσμείται με αστέρια και είναι ορατό στον ουρανό πάνω από τους δύο διαστημικούς χαρακτήρες.

Animation της Google για την έκλειψη ηλίου

Την Παρασκευή, η Google συμμετείχε στην ενθουσιώδη ατμόσφαιρα των ηλιακών εκλείψεων, προσθέτοντας ένα μοναδικό animation που χαρίζει στους χρήστες μια διαδραστική εμπειρία στον ελεύθερο χρόνο τους.

Οι χρήστες της Google που αναζητούν πληροφορίες για την έκλειψη μπορούν να δουν μια εντυπωσιακή απεικόνιση που παρουσιάζει αυτό που θα παρατηρήσουν εκατομμύρια τη Δευτέρα: τη στιγμή που το φεγγάρι περνά μπροστά από τον ήλιο και τη Γη, αποκαλύπτοντας μόνο το εξωτερικό στρώμα του ήλιου, γνωστό ως στέμμα.

“Το φεγγάρι περνάει τη μέρα του στον ήλιο και οι άνθρωποι σε όλη τη Βόρεια Αμερική έρχονται στο Google για να μάθουν περισσότερα και να γιορτάσουν αυτό το σπάνιο γεγονός”, είπε η Jessica Yu, επικεφαλής της ομάδας doodle της Google, στο USA TODAY. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που σηματοδοτούμε το Ηλιακή έκλειψη 2024 με ειδικές εμπειρίες στην Αναζήτηση για παρατηρητές εκλείψεων.”

Ο Yu είπε ότι μια ομάδα σχεδιαστών εμπειρίας χρήστη δημιούργησε το animation για να προσελκύσει τους χρήστες του.

Δείτε ακόμη: NASA: Θα εκτοξεύσει τρεις πυραύλους κατά την έκλειψη ηλίου

Οι λάτρεις της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να απολαύσουν το animation αναζητώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Πώς μπορείτε να δείτε το animation της Google για την ολική έκλειψη ηλίου;

Για να δείτε μόνοι σας το animation, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τα παρακάτω στο πεδίο αναζήτησης στο Google.com:

Έκλειψη 8 Απριλίου
Έκλειψη 2024
Ηλιακή έκλειψη
Ηλιακή έκλειψη 2024

Πότε είναι η ολική έκλειψη Ηλίου;

Στις 8 Απριλίου θα σημειωθεί μια ολική ηλιακή έκλειψη που θα διασχίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά.

Σχεδόν το 28% του πληθυσμού των ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την έκλειψη στη χώρα για λίγα λεπτά, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

Ποιες πολιτείες θα δουν την έκλειψη ηλίου;

Το μονοπάτι της έκλειψης θα διασχίσει αρκετά κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκινώντας από το Τέξας και περνώντας από την Οκλαχόμα, το Αρκάνσας, το Μιζούρι, το Ιλινόις, το Κεντάκι, την Ιντιάνα, το Οχάιο, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη, το Βερμόντ, το Νιου Χάμσαϊρ και το Μέιν, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA. Επιπλέον, η NASA αναφέρει ότι κάποιες περιοχές του Μίσιγκαν και του Τενεσί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φαινόμενο.

Δείτε περισσότερα: Ετοιμάστε τα κιάλια σας για την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης για τρία χρόνια

Πότε ήταν η τελευταία έκλειψη Ηλίου;

Η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου στις ΗΠΑ έλαβε χώρα στις 21 Αυγούστου 2017. Τον Οκτώβριο, λάτρεις του ουρανού ανακάλυψαν μια σπάνια ηλιακή έκλειψη, γνωστή ως «δαχτυλίδι της φωτιάς», όπου το φεγγάρι διασχίζει τον ήλιο αλλά δεν το κρύβει εντελώς, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα.

Πηγή: usatoday