Τα γραφεία αξιολόγησης, συλλογής και καταγραφής της κομητείας Jackson (Missouri) θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της υποδομής δικτύου μετά από την πρόσφατη επίθεση ransomware.

Η επίθεση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου. Δύο ημέρες αργότερα, η κομητεία ανέφερε ότι η επίθεση ξεκίνησε από έναν σύνδεσμο που υπήρχε σε κακόβουλο email.

Όλο αυτό το διάστημα, οι IT ειδικοί της κομητείας Jackson προσπαθούν να επαναφέρουν τα συστήματα, που επηρεάστηκαν από το ransomware, “δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη σταθερότητα“.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware προκάλεσε την δυσλειτουργία στην Panera Bread

Αναγνωρίζουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η απόφαση στους κατοίκους μας και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι πάρθηκε με προσοχή”, ανέφερε η κομητεία στην ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση ransomware και το κλείσιμο των γραφείων. “Η δέσμευσή μας παραμένει σταθερή για την ταχεία επίλυση αυτής της κατάστασης και την ελαχιστοποίηση κάθε ταλαιπωρίας για την κοινότητά μας“.

Δεδομένου ότι τα γραφεία είναι κλειστά για σχεδόν μια εβδομάδα, η κομητεία δηλώνει ευγνώμων για την “υπομονή και κατανόηση της κοινότητας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου“.

Έως σήμερα, επιθέσεις ransomware έχουν πλήξει 28 διοικήσεις κομητειών, δήμων και κυβερνήσεων φέτος, σύμφωνα με τον Brett Callow, αναλυτή απειλών της εταιρείας ασφαλείας Emsisoft. Το προηγούμενο έτος υπήρξαν 95 περιστατικά, ενώ το 2022 σημειώθηκαν 106.

Δείτε επίσης:

Η IxMetro Powerhost πλήττεται από το ransomware SEXi

Η προστασία από τις επιθέσεις ransomware, όπως αυτή στην κομητεία Jackson, απαιτεί προληπτικά μέτρα. Ένα από αυτά είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των χρηστών για την αναγνώριση και αποφυγή ύποπτων email ή συνδέσμων που μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείται ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα και όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα, καθώς οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν από νέες μορφές ransomware.

Απαραίτητη είναι και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, για την προστασία των πιο σημαντικών δεδομένων.

Η χρήση αξιόπιστου λογισμικού antivirus είναι άλλη μια σημαντική πρακτική για την προστασία από τις επιθέσεις ransomware.

Κομητεία Jackson – ransomware: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης

Δείτε επίσης: Η κομητεία Jackson δέχτηκε επίθεση ransomware

Τέλος, η χρήση εργαλείων περιορισμού των δικαιωμάτων των χρηστών και η εφαρμογή της αρχής του ελάχιστου προνομίου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις επιθέσεις ransomware, περιορίζοντας την ικανότητα του κακόβουλου λογισμικού να επεκτείνει την επίδρασή του στο σύστημα.

Πηγή: www.kshb.com