Ένα νέο νομοσχέδιο που αφορά την προστασία του απορρήτου δεδομένων έχει ως στόχο να παρέχει στους Αμερικανούς πολίτες πλήρη δικαιώματα απορρήτου δεδομένων σε εθνικό επίπεδο, καθώς εξαλείφει τη σύγχυση των πολιτειακών νόμων που ισχύουν προς το παρόν.

Το Αμερικανικό Νομοσχέδιο για τα Δικαιώματα Απορρήτου ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής, Cathy McMorris Rodgers (R-WA), και την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου, Επιστήμης και Μεταφορών της Γερουσίας, Maria Cantwell (D-WA).

Το νομοσχέδιο αυτό θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχονται τα προσωπικά δεδομένα και θα περιορίζει τη συλλογή, τη διατήρηση και τη χρήση δεδομένων από εταιρείες – πέρα ​​από τα απαραίτητα – για την παροχή υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ερευνούν ισχυρισμούς για διαρροή κυβερνητικών εγγράφων

Θα επιτρέψει επίσης στους Αμερικανούς, να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς και τη δυνατότητα να αποτρέψουν τη μεταφορά ή την πώληση αυτών. Επιπλέον, οι πολίτες θα έχουν την επιλογή να ζητήσουν τη μη επεξεργασία των δεδομένων τους, εάν μια εταιρεία αλλάξει την πολιτική απορρήτου της μετά την παροχή των δεδομένων τους.

Επιπλέον, η νομοθεσία απαιτεί πιο αυστηρή προστασία του απορρήτου και των ευαίσθητων δεδομένων με την απαραίτητη συναίνεση του εκάστοτε χρήστη πριν αυτά μεταφερθούν σε τρίτους. Επιπλέον, οι εταιρείες θα πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση, να διορθώνουν, να διαγράφουν και να εξάγουν τα δεδομένα τους, καθώς και να είναι σε θέση να αποκλείουν την στοχευμένη διαφήμιση.

“Η Big Tech πρέπει να περιοριστεί, απαγορεύοντάς της την παρακολούθηση, και τη χειραγώγηση των ανθρώπων για κέρδος, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Οι Αμερικανοί θέλουν σε μεγάλο βαθμό αυτά τα δικαιώματα και ελπίζουν σε εμάς, τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, να αναλάβουμε δράση”, σύμφωνα με τη γερουσία.

Πηγή: pcmag