Η Google ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησής της, το Chrome Enterprise Premium, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και φέρνει εκτεταμένους ελέγχους ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχει μηνιαία χρέωση ανά χρήστη.

Το νέο προϊόν είναι ένα βήμα πιο πάνω από το Chrome Enterprise, το οποίο τώρα λέγεται Chrome Enterprise Core, και παρέχει προστασία από απειλές και προστασία δεδομένων, αυξημένες επιλογές ελέγχου και δυνατότητες αναφοράς ύποπτων δραστηριότατων.

Δείτε επίσης: HP: Μόλις κυκλοφόρησε νέα Chromebooks με τιμές από $299

Chrome Enterprise Premium: Επιπλέον ασφάλεια με….. κόστος

Ο νέος browser της Google για επιχειρήσεις φέρνει βελτιωμένη προστασία, στοχεύοντας στην “ενίσχυση της ασφάλειας endpoint” σε επίπεδο προγράμματος περιήγησης “αφού εκεί λαμβάνει χώρα σχεδόν κάθε δραστηριότητα και αλληλεπίδραση υψηλής αξίας“.

Ο έλεγχος ταυτότητας, η πρόσβαση, η επικοινωνία, η συνεργασία και η διαχείριση, ακόμη και η κωδικοποίηση είναι δραστηριότητες που βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης, στη σύγχρονη επιχείρηση“, δήλωσε η Parisa Tabriz, Αντιπρόεδρος της Google για το Chrome.

Σε σύγκριση με την έκδοση Core, το Chrome Enterprise Premium είναι διαθέσιμο με μηνιαία χρέωση 6 $ για κάθε χρήστη.

Δείτε επίσης: Chrome “Device Bound Session Credentials”: Οι hackers δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν κλεμμένα cookies

Τα στοιχεία ελέγχου σε επίπεδο επιχείρησης, στην παραλλαγή Premium, επιτρέπουν την επιβολή πολιτικών, τη διαχείριση ενημερώσεων λογισμικού και επεκτάσεων και την υποστήριξη πολλαπλών πρωτοκόλλων TCP, όπως RDP, SCP και SSH.

Οι έλεγχοι πρόσβασης μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους κλοπής δεδομένων και βοηθούν στην επιβολή της προσέγγισης Zero Trust στο SaaS και σε web-based apps.

Σύμφωνα με τη Google, oι λειτουργίες ασφαλείας του Chrome Enterprise Premium  βασίζονται εν μέρει στην τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της άμυνας, την επιθεώρηση περιεχομένου

, και την πρόληψη απώλειας δεδομένων, μόλυνσης από malware και phishing.

Ορισμένες εταιρείες που χρησιμοποιούν ήδη το Chrome Enterprise Premium λένε ότι παρατήρησαν ότι τα οφέλη ήταν σημαντικά και άμεσα. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της ασφάλειας πληροφοριών στην εταιρεία Roche biotech είπε ότι μέσα σε λίγες ώρες “κατάφεραν να εντοπίσουν και να σταματήσουν μια προσπάθεια κλοπής μεγάλου όγκου εταιρικών πληροφοριών“.

Η ανταπόκριση της αγοράς στην κυκλοφορία του Chrome Enterprise Premium θα είναι σίγουρα θετική. Γενικά, οι οργανισμοί εκτιμούν την αυξημένη ασφάλεια και τον έλεγχο.

Δείτε επίσης: Το Google Chrome αποκτά Real-Time URL Protection στο iOS

Πολλές εταιρείες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μεταβούν στο Chrome Enterprise Premium, αναγνωρίζοντας τις βελτιώσεις στην ασφάλεια και τη δυνατότητα προσαρμογής που παρέχει.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν και κάποιες ανησυχίες σχετικά με το μηνιαίο κόστος ανά χρήστη, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την ευρύτερη αποδοχή του προϊόντος.

Συνολικά, η αγορά φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στην κυκλοφορία του Chrome Enterprise Premium, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com