Τον περασμένο μήνα, είχε ακουστεί ότι το Google Drive άρχισε να υποστηρίζει dark mode για το web UI του. Επρόκειτο μάλλον για μια σταδιακή κυκλοφορία, χωρίς επίσημη ανακοίνωση. Τώρα, όμως, η δυνατότητα γίνεται ευρέως διαθέσιμη.

Ενώ το Gmail στη web έκδοση υποστηρίζει διάφορες δυνατότητες προσαρμογής, οι περισσότερες άλλες υπηρεσίες της Google δεν είναι τόσο ευέλικτες. Ωστόσο, η εφαρμογή Drive για Android μπορεί να μεταβεί σε dark mode, ξεχωριστά ή γενικά, αν κάποιος έχει ορίσει τη σκοτεινή λειτουργία στο κινητό του τηλέφωνο. Η υποστήριξη dark mode στη web έκδοση, όμως, είναι ολοκαίνουρια.

Δείτε επίσης: Google Drive: Πώς να κατεβάσετε αρχεία και φακέλους

Το dark mode κυκλοφορεί ευρέως στο Google Drive web

Στη χθεσινή της ανακοίνωση, η Google ανέφερε ότι αυτή η δυνατότητα είχε ζητηθεί από τους χρήστες και έρχεται για να προσφέρει περισσότερες επιλογές προσαρμογής και να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται μάλλον για μια server-side αλλαγή. Μόλις είναι διαθέσιμη, θα εμφανιστεί μια νέα επιλογή Dark mode. Μεταβείτε στο Drive → Settings → Appearance → Dark. Η νέα ρύθμιση επηρεάζει μόνο το file management view και όχι τα ανεξάρτητα Workspace apps όπως τα Sheets και Docs στα οποία έχετε πρόσβαση μέσω του Drive.

Δείτε επίσης: Google Drive: Οδηγίες ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων

Αναμένεται ότι η λειτουργία θα φτάσει σε όλους τους χρήστες

εντός 15 ημερών.

Το Dark mode στο Google Drive Web μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη με διάφορους τρόπους. Πρώτον, προσφέρει μια ευχάριστη αισθητική που μπορεί να μειώσει την κόπωση των ματιών, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επιπλέον, βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας σε ορισμένες οθόνες, όπως οι OLED ή AMOLED, καθώς καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χρήστες που χρησιμοποιούν το Google Drive Web σε φορητές συσκευές.

Δείτε επίσης: Google Drive iPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή εγγράφων;

Έπειτα, το Dark mode μπορεί να βελτιώσει την επικέντρωση του χρήστη. Οι σκοτεινές επιφάνειες μπορούν να μειώσουν τις “παρενοχλήσεις” από την οθόνη και να βοηθήσουν τον χρήστη να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο, αντί στα γύρω στοιχεία της διεπαφής.

Τέλος, το Dark mode είναι ευέλικτο και προσαρμόσιμο. Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσουν μεταξύ του σκοτεινού και του φωτεινού θέματος ανάλογα με τις προτιμήσεις τους ή τις συνθήκες φωτισμού, προσφέροντας έτσι μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία.

Πηγή: www.androidpolice.com