Ενώ μερικές από τις καλύτερες θήκες iPhone λειτουργούν και ως πορτοφόλια, διευκολύνοντας τη μεταφορά του τηλεφώνου και των πιστωτικών καρτών σας, αυτό σημαίνει επίσης ότι συνδυάζετε τα πιο ευαίσθητα προσωπικά σας αντικείμενα. Εάν κάποιος κλέψει ή βρει το χαμένο σας iPhone στη θήκη του, θα μπορούσε να σας προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Ωστόσο, η αλλαγή μίας ρυθμίσης του iPhone μπορεί να βοηθήσει ώστε κανένας άλλος να μην έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας – ούτε στην πιστωτική σας κάρτα.

Δείτε επίσης: iPhone 17: Ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση οθόνης που χρόνια περιμέναμε;

Εάν κάποιος έχει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και προσπαθήσει να κάνει μια μεγάλη αγορά, η τράπεζά σας μπορεί να σας στείλει ένα μήνυμα στην iPhone συσκευή σας, ζητώντας να το επαληθεύσετε. Εάν ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο έχει και το iPhone σας, θα μπορούσε να απαντήσει στο μήνυμα της τράπεζάς σας, επαληθεύοντας την αγορά χωρίς να χρειαστεί να το ξεκλειδώσει τη συσκευή. Ένας χρήστης του Reddit έγραψε ότι ένας κλέφτης χρέωσε περισσότερα από 9.000 δολάρια στην πιστωτική κάρτα του όταν του συνέβη αυτό.

Η απάντηση σε μηνύματα από την οθόνη κλειδώματος εισήχθη για πρώτη φορά στο iOS 8. Όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση κειμένου, μπορείτε να σύρετε τις ειδοποιήσεις κειμένου αριστερά στην οθόνη κλειδώματος για να αποκαλύψετε μια επιλογή απάντησης στο μήνυμα. Εάν πατήσετε αυτήν την επιλογή, μπορείτε να δημιουργήσετε και να στείλετε μια απάντηση χωρίς να ξεκλειδώσετε το iPhone σας.

Δείτε ακόμα: iPhone: Πώς να θολώσετε το φόντο σε μια φωτογραφία;

Η απάντηση σε μηνύματα από την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας είναι εύκολη για εσάς αλλά και για τους απατεώνες

, κάτι που είναι επικίνδυνο όταν αφορά τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Ευτυχώς, μπορείτε να προστατευτείτε, απλώς απενεργοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα.

Απενεργοποιήστε την Απάντηση από την οθόνη κλειδώματος:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Face ID & Passcode.
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  4. Στην περιοχή Να επιτρέπεται η πρόσβαση όταν είναι κλειδωμένο, πατήστε το ρυθμιστικό δίπλα στην επιλογή Απάντηση με μήνυμα.

Τώρα, όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το iPhone σας για να απαντήσετε και η πιστωτική σας κάρτα θα είναι ασφαλή.

Δείτε επίσης: Ποιες λειτουργίες αναμένονται στο iPhone 16 Pro και 16 Pro Max;

Η κλοπή της πιστωτικής κάρτας μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια του καταναλωτή, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται και από την κλοπή του iPhone του. Αρχικά, ο κλέφτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα για να κάνει αγορές, προκαλώντας μεγάλες οικονομικές απώλειες. Επιπλέον, ο κλέφτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία του καταναλωτή που συνδέονται με την κάρτα για την διεξαγωγή περαιτέρω απάτης, όπως η κλοπή ταυτότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω οικονομικές απώλειες και να επηρεάσει αρνητικά την πιστωτική αξιολόγηση του καταναλωτή. Τέλος, η κλοπή πιστωτικής κάρτας μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας για τον καταναλωτή.

Πηγή: cnet