Το Google Messages είναι η ναυαρχίδα της υπηρεσίας SMS της εταιρείας, που είναι προεγκατεστημένη στις περισσότερες συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένης της σειράς τηλεφώνων Pixel. Για να φέρει κάποια οπτική αίσθηση στην κατά τα άλλα βαρετή εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων, το Google Messages παρουσίασε τα Screen Effects και τα Reaction Effects. Ωστόσο, αυτές οι προσθήκες μπορεί να μην αρέσουν σε όλους και μόλις μερικούς μήνες μετά την εμφάνιση των αντιδράσεων, η εφαρμογή δοκιμάζει μια beta επιλογή για να τα απενεργοποιήσει εντελώς.

Δείτε επίσης: Google Messages: Πώς να θέσετε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις;

Η Google ξεκίνησε να κυκλοφορεί τα Screen Effects στην εφαρμογή Messages τον Φεβρουάριο, τα οποία εμφανίζονται ως κινούμενα σχέδια που ενεργοποιούνται από το κείμενο που στείλατε στο μήνυμα. Για παράδειγμα, μπορεί να δείξει μια έκρηξη καρδιών αν πείτε σε κάποιον ότι τον αγαπάτε. Τα Reaction Effects είναι αρκετά παρόμοια καθώς εμφανίζουν μια κινούμενη εικόνα όταν αντιδράτε σε ένα μήνυμα με ένα emoji στο Google Messages. Το κινούμενο σχέδιο είναι συνήθως μικρότερο και περιορίζεται σε μια μικρή περιοχή κάτω από το μήνυμα στο οποίο αντιδράτε.

Δεδομένου ότι αυτές οι δυνατότητες είναι σχετικά νέες, η Google δεν έχει δώσει ακόμη σε όλους την επιλογή να απενεργοποιήσουν τα Screen Effects και τα Reaction Effects. Ωστόσο, κάτι σχετικά με αυτό το θέμα εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Το 9to5Google παρέχει πλέον περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εναλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τα κινούμενα σχέδια εντός εφαρμογής.

Δείτε ακόμα: Το Google Messages ίσως λάβει ένα νέο χρήσιμο χαρακτηριστικό

Τα εφέ και τα κινούμενα σχέδια μπορεί να μην αρέσουν σε όλους και ορισμένοι χρήστες Android απενεργοποιούν ακόμη και τα κινούμενα σχέδια σε επίπεδο συστήματος για καλύτερη απόδοση. Η πιο πρόσφατη έκδοση beta για την εφαρμογή Google Messages (έκδοση 20240426_01_RC00) διαθέτει μια νέα εναλλαγή ρυθμίσεων που ονομάζεται Εμφάνιση εκφραστικών κινούμενων εικόνων, η οποία είναι ένας ενιαίος διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης για Screen Effects, Reaction Effects, κινούμενα emoji κ.λπ. Δεν βλέπουν όλοι οι χρήστες αυτήν την επιλογή στις συσκευές τους που εκτελούν την ίδια έκδοση beta της εφαρμογής, κάτι που σημαίνει ότι οι δοκιμές θα μπορούσαν να περιοριστούν γεωγραφικά στις ΗΠΑ ή να περιοριστούν σε λίγους χρήστες.

Δείτε επίσης: Google Messages: Πώς να στείλετε μηνύματα που εξαφανίζονται

Είναι ενδιαφέρον ότι το 9to5Google σημειώνει ότι η απενεργοποίηση της εναλλαγής δεν επηρεάζει το photomoji. Ακόμη και οι αντιδράσεις emoji που αφήνετε στα μηνύματα δεν είναι χωρίς κινούμενα σχέδια, αλλά η κίνηση των κινούμενων σχεδίων είναι πολύ μικρότερη. Αυτή η συμπεριφορά θα μπορούσε να είναι η ιδανική μέση λύση μεταξύ της απενεργοποίησης όλων των γραφικών και της ύπαρξης γραφικών που αποσπούν την προσοχή. Τούτου λεχθέντος, η εναλλαγή Εμφάνιση εκφραστικών κινούμενων εικόνων δεν είναι άμεσα ορατή στη σελίδα Ρυθμίσεις για το Google Messages στο σταθερό κανάλι και οι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν για μελλοντική ενημέρωση.

Πηγή: androidpolice