Το Bitcoin, το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία, παρουσίασε πτώση που έφτασε τα 56.757,93 δολάρια, υποχωρώντας κάτω από τα 57.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Δείτε επίσης: Gary Gensler: Ασκεί κριτική στο Bitcoin για το ρόλο του στο ransomware

Το Bitcoin σημείωσε τελευταία πτώση 6,3% την Τετάρτη στην τιμή των 57.505,24 $. Τα αντίπαλα κρυπτονομίσματα ethereum, solana και XRP υποχώρησαν 4,5%, 5,9% και 1,4% αντίστοιχα.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά κρυπτονομισμάτων παρακολουθούν την επικείμενη απόφαση για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς πρόκειται να συνεδριάσει το απόγευμα της Τετάρτης για να συζητήσει την τελευταία της πολιτική για τα επιτόκια.

Οι αγορές έχουν γίνει πιο ασταθείς τον τελευταίο καιρό, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική μιας μεγαλύτερης πορείας προς τη μείωση των επιτοκίων. Οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία από τον Πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, για το τι πρέπει να συμβεί πριν τα επιτόκια κατεβούν.

Το Bitcoin είναι γνωστό ότι συναλλάσσεται περισσότερο με παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως μετοχές. Οι υποστηρικτές του το έχουν περιγράψει ως αντιστάθμισμα έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού – αλλά το ιστορικό του συμβολαίου εδώ είναι ανάμεικτο.

Δείτε ακόμα: Μεταφορές κεφαλαίων bitcoin ανέρχονται σε 500 εκ. $ εβδομαδιαίως

Ο Geoff Kendrick, επικεφαλής έρευνας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Standard Chartered, δήλωσε την Τετάρτη ότι η πτώση του bitcoin κάτω από τα 60.000 δολάρια

«άνοιξε ξανά μια διαδρομή προς το εύρος των 50-52 χιλιάδων».

Σημείωσε ότι οι κύριοι παράγοντες που επηρέασαν το κρυπτονόμισμα ήταν πέντε ημέρες διαδοχικών εκροών από τα αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο bitcoin των ΗΠΑ, καθώς και η επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και η επιδείνωση της ρευστότητας της αγοράς.

Ο Kendrick πρόσθεσε ότι η αντίδραση στην έναρξη των ETFs spot bitcoin στο Χονγκ Κονγκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ήταν «κακή», εστιάζοντας στον μικρό όγκο κύκλου εργασιών της πρώτης ημέρας από τα ETF σε εκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι οι καθαρές θέσεις ενεργητικού των ETF είναι σταθερές.

«Με φόντο ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και λιγότερες πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων της Fed, η ρευστότητα έχει σημασία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Kendrick στο σημείωμα.

Δείτε επίσης: Το Bitcoin σημειώνει εντυπωσιακή ανάκαμψη

Η πτώση των τιμών στις αγορές bitcoin και κρυπτονομισμάτων γενικότερα, έρχεται επίσης μια ημέρα μετά την καταδίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Binance, Changpeng Zhao, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

Πηγή: cnbc