Η Qantas Airways επιβεβαιώνει ότι ορισμένοι από τους πελάτες της επηρεάστηκαν από μια εσφαλμένη διαμόρφωση στην εφαρμογή της, που αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες και κάρτες επιβίβασης σε τυχαίους χρήστες.

Δείτε επίσης: Kenya Airways: Τα data της διέρρευσαν στο dark web

Η Qantas είναι ο αερομεταφορέας της Αυστραλίας και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία σε μέγεθος στόλου, που διαθέτει 125 αεροσκάφη και εξυπηρετεί 104 προορισμούς. Η Qantas Airways έχει 23.500 υπαλλήλους και ετήσια έσοδα σχεδόν 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα, αρκετοί χρήστες της εφαρμογής Qantas Airways ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μπορούσαν να δουν τα ταξιδιωτικά στοιχεία άλλων χρηστών, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων προσωπικής ταυτοποίησης, κάρτες επιβίβασης για επερχόμενες πτήσεις και άλλες πληροφορίες λογαριασμού.

Η Qantas απάντησε γρήγορα στις αναφορές και επιβεβαίωσε μια ακούσια έκθεση ευαίσθητων πληροφοριών που πιθανώς προκλήθηκαν από πρόσφατες αλλαγές συστήματος. Η αεροπορική εταιρεία συνέστησε στους πελάτες να αποσυνδεθούν από τον λογαριασμό τους «Frequent Flyer» στην εφαρμογή Qantas και να παραμείνουν σε επαγρύπνηση σχετικά με απάτες

στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ακόμα: R00TK1T: Παραβίαση δεδομένων στην Qatar Airways!

Μια μεταγενέστερη ενημέρωση ανακοίνωσε την επίλυση του προβλήματος, επιβεβαιώνοντας ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση αλλά από εσωτερικές αλλαγές στη διαμόρφωση που προκάλεσαν την έκθεση πληροφοριών μόνο στην εφαρμογή της Qantas Airways.

«Το ζήτημα απομονώθηκε στην εφαρμογή Qantas με ορισμένους συχνούς επιβάτες να μπορούν να βλέπουν τις ταξιδιωτικές πληροφορίες άλλων πελατών, όπως το όνομα, τα στοιχεία της επερχόμενης πτήσης, το υπόλοιπο πόντων και την κατάσταση», εξήγησε η Qantas στην ανακοίνωσή της.

Δεν κοινοποιήθηκαν άλλες προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες και οι πελάτες δεν θα μπορούσαν να μεταφέρουν ή να χρησιμοποιήσουν τα Qantas Points άλλων συχνών επιβατών.”

Η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν πελάτη που ταξιδεύει με λανθασμένες κάρτες επιβίβασης, ενώ αργότερα προσέθεσε διαδικασίες για να διασφαλίσει την αποφυγή τέτοιων θεμάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις ή περιστατικά ασφάλειας στο αεροδρόμιο.

Δείτε επίσης: Οι hackers Anonymous Arabic προσφέρουν το Silver RAT σε άλλους εγκληματίες

Συνιστάται στους χρήστες της εφαρμογής Qantas Airways, η οποία έχει πάνω από ένα εκατομμύριο λήψεις στο Google Play store, να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για απάτες που χρησιμοποιούν αυτό το περιστατικό ως δέλεαρ.

Πηγή: bleepingcomputer